Jubilejného ročníka súťaže sa zúčastnilo 32 súťažiacich z celého Slovenska.
Autor TASR
Púchov 11. októbra (TASR) – Žilinčanka Viktória Mikolajová sa so svojou detskou tortou stala absolútnou víťazkou desiateho ročníka súťaže O najkrajšiu tortu Slovenska. Rozhodla o tom vo štvrtok (10. 10.) odborná porota v púchovskom Divadle.
Ako informovala organizátorka súťaže a predsedníčka Klubu cukrárov Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov Jozefína Zaukolcová, jubilejného ročníka súťaže sa zúčastnilo 32 súťažiacich z celého Slovenska.
V kategórii juniorov (do 21 rokov) získala od poroty najviac bodov torta nazvaná torta Máša a Medveď od Júlie Staníkovej a Bianky Badíkovej z Hotelovej akadémie Žilina. V kategórii netradičné torty triumfovala Lucia Mizerová z Ostrova pri Piešťanoch s tortou Nekonečný príbeh. V špeciálnej kategórii - torty drip, nahé, raw, zvíťazila Petra Masárová z Bystričky. Cenu divákov si odniesla Laura Vnuková zo Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Púchove.
Podľa predsedu poroty Michala Baniara je hodnotenie diel z roka na rok ťažšie, pretože konkurencia sa mimoriadne vyrovnáva. „Pred niekoľkými rokmi sme sa len pozreli na stoly a vedeli sme, kto bude víťaz. Teraz je to ťažšie, pretože súťažiaci sa učia, zdokonaľujú sa v technikách, čo sa prejavuje aj na výrobkoch. Pri hodnotení hodnotíme nielen vzhľad, ale aj chuť torty,“ skonštatoval predseda hodnotiacej komisie s tým, že víťazná torta spĺňala všetky náročné kritériá.
Ako informovala organizátorka súťaže a predsedníčka Klubu cukrárov Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov Jozefína Zaukolcová, jubilejného ročníka súťaže sa zúčastnilo 32 súťažiacich z celého Slovenska.
V kategórii juniorov (do 21 rokov) získala od poroty najviac bodov torta nazvaná torta Máša a Medveď od Júlie Staníkovej a Bianky Badíkovej z Hotelovej akadémie Žilina. V kategórii netradičné torty triumfovala Lucia Mizerová z Ostrova pri Piešťanoch s tortou Nekonečný príbeh. V špeciálnej kategórii - torty drip, nahé, raw, zvíťazila Petra Masárová z Bystričky. Cenu divákov si odniesla Laura Vnuková zo Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Púchove.
Podľa predsedu poroty Michala Baniara je hodnotenie diel z roka na rok ťažšie, pretože konkurencia sa mimoriadne vyrovnáva. „Pred niekoľkými rokmi sme sa len pozreli na stoly a vedeli sme, kto bude víťaz. Teraz je to ťažšie, pretože súťažiaci sa učia, zdokonaľujú sa v technikách, čo sa prejavuje aj na výrobkoch. Pri hodnotení hodnotíme nielen vzhľad, ale aj chuť torty,“ skonštatoval predseda hodnotiacej komisie s tým, že víťazná torta spĺňala všetky náročné kritériá.