Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Magazín

Vidiek vydáva reedície dvoch albumov Nechajte si ju a 3Štyry

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk

Na albume sa nachádza typická a štýlovo osobitá zostava piesní, ktorým dominujú hity Nechajte si ju!, Fajčenie škodí zdraviu, Tisíc divov, možno aj viac, Film a najmä legendárny hit Vidiečan.

Bratislava 16. septembra (TASR) - Albumy Nechajte si ju a 3Štyry skupiny Vidiek vychádzajú v reedícii. Túto pop-rockovú skupinu založili Ján Kuric a Ondrej Tomčala v Rovinke v roku 1986. TASR o tom informovala PR manažérka Renáta Tomášová.

Nechajte si ju je debutový album, ktorý pôvodne vyšiel v roku 1988. Skupina sa tu predstavila vo svojej pôvodnej zostave so spevákom a frontmanom Jánom Kuricom, ktorý je spolu s basgitaristom a textárom Kamilom Grebeňom aj hlavným autorom jednotlivých piesní kapely. Na albume sa nachádza typická a štýlovo osobitá zostava piesní, ktorým dominujú hity Nechajte si ju!, Fajčenie škodí zdraviu, Tisíc divov, možno aj viac, Film a najmä legendárny hit Vidiečan.

V roku 1997 vyšiel ich tretí štúdiový album 3Štyry, kde sa kapela taktiež predstavuje vo svojej kmeňovej zostave Kuric - Tomčala - Grebeň - Jajcay - Dobrota, ale aj s viacerými hosťami. Autorsky album pripravili jednotliví členovia skupiny v jej typickom osobitom štýle, ktorému dominuje výrazný a nezameniteľný spev Jána Kurica. Známe sú skladby Nie je to ľahké, Všetko je inak či Vianoce 97, na tomto albume však vyniká rádiový hit Keď je 7 ráno, zapnem rádio.