Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 27. jún 2024Meniny má Ladislav a Ladislava
< sekcia MS vo futbale 2022

Brazília bude bez Neymara aj proti Kamerunu

Na snímke tretí zľava brazílsky útočník Neymar sedí na ihrisku počas ošetrenia vo štvrtkovom stretnutí 24. novembra 2022 na futbalových MS v Katare proti Srbsku (2:0). Foto: TASR/AP

Absenciu útočníka parížskeho St. Germain potvrdil lekár brazílskeho tímu Rodrigo Lasmar.

Dauha 29. novembra (TASR) - Po zápase so Švajčiarskom vynechá útočník brazílskej futbalovej reprezentácie Neymar aj záverečný duel v skupinovej fáze MS 2022 v Katare.

V ňom sa päťnásobní svetoví šampióni už ako istí postupujúci do osemfinále stretnú v piatok s Kamerunom. Absenciu útočníka parížskeho St. Germain potvrdil lekár brazílskeho tímu Rodrigo Lasmar.

Dôvodom Neymarovej neúčasti je zranenie členka, ktoré utrpel v úvodnom stretnutí proti Srbsku (2:0). K jeho zraneniu prišlo v 2. polčase po súboji s Nikolom Milenkovičom. Brazílčan si vyvrtol členok a po zápase mu opuchol, čo zachytili fotografie. Neskoršie vyšetrenia preukázali, že utrpel poškodenie bočných väzov.

Proti Kamerunu sa budú musieť Brazílčania zaobísť aj bez Alexa Sandra. Tridsaťjedenročný ľavý obranca si v dueli proti Švajčiarsku, v ktorom "kanárici" zvíťazili 1:0, poranil bedrový kĺb. Lasmar doposiaľ neuviedol, ako dlho budú zranení hráči mimo hru, informovala agentúra DPA.