Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 22. október 2024Meniny má Sergej
< sekcia

Chcú obnoviť Domov sociálnych služieb na Pionierskej ulici v Detve

Ilustračná snímka. Foto: TASR

V tomto zariadení je 40 klientov a kapacitu pre jeho priestory v súčasnosti nie je možné zväčšiť.

Banská Bystrica 21. októbra (TASR) - Na projekt komplexnej obnovy Domova sociálnych služieb (DSS) na Pionierskej ulici v Detve je vydané právoplatné stavebné povolenie. Plánovaná je rekonštrukcia a nadstavba zariadenia. TASR o tom informovala Lenka Štepáneková, hovorkyňa Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK), pod ktorý DSS patrí.

Dodala, že projekt k 30. septembru tohto roka podali na ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny a momentálne tak čakajú na výsledok hodnotenia. "V prípade schválenia projektu bude rekonštrukcia financovaná z Plánu obnovy a odolnosti SR," objasnila. Rozpočet tejto investičnej akcie je vo výške 2.320.000 eur.

V tomto zariadení je podľa nej 40 klientov a kapacitu pre jeho priestory v súčasnosti nie je možné zväčšiť. Poznamenala, že v zariadeniach sociálnych služieb pracujú prevažne iné profesie ako zdravotný personál. "V prípade detvianskeho domova sociálnych služieb je zamestnaná jedna zdravotná sestra a tento počet stačí," zdôraznila.

Stredisko DSS Detva poskytuje sociálne služby zdravotne postihnutým deťom a mládeži s mentálnym postihnutím a s duševnými poruchami vo veku od troch do 25 rokov. Je to ambulantnou formou od pondelka do piatka.