Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 22. október 2024Meniny má Sergej
< sekcia

Dvaja migranti zahynuli po prevrátení člna pri gréckom ostrove Samos

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Jaroslav Taldík

Hovorca pobrežnej stráže oznámil, že medzi obeťami bola jedna žena a jeden muž.

Atény 21. októbra (TASR) - Dve osoby zahynuli v noci na pondelok pri gréckom ostrove Samos, keď sa tam prevrátil čln s migrantmi. Celkovo 22 ľudí sa podarilo zachrániť, uviedla grécka pobrežná stráž. TASR o tom informuje na základe správ agentúr AFP a AP.

Hovorca pobrežnej stráže oznámil, že medzi obeťami bola jedna žena a jeden muž. Zachránení migranti, z toho dve ženy a 20 mužov, previezli na ostrov Samos, kde ich umiestnili do policajnej cely.

Miestne úrady oznámili, že zachytili núdzové volanie z člna s migrantmi, ktorý následne lokalizovala hliadkovacia loď pobrežnej stráže.

V čase, keď sa čln s nelegálnymi migrantmi prevrátil, dosahoval vietor v danej oblasti rýchlosť 60 kilometrov za hodinu, uviedol hovorca pobrežnej stráže.

Minulý týždeň sa pri pobreží gréckeho ostrova Kos taktiež potopil čln s migrantmi. Pri incidente vtedy zahynuli dve deti a dve ženy. Pobrežnej stráži sa z potopeného člna podarilo zachrániť 27 ľudí.

Aj napriek intenzívnemu hliadkovaniu gréckej pobrežnej stráže a Európskej agentúry pre pohraničnú a pobrežnú stráž (Frontex) vo východnej časti Egejského mora sa prevádzači z Turecka často zameriavajú na grécke ostrovy, ktoré pre migrantov slúžia ako vstupná brána do EÚ.