Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 31. august 2024Meniny má Nora
< sekcia

Holanďanom zrušili vlakové spojenie, do Dortmundu museli letieť

Holandský futbalista Virgil van Dijk (hore) sa raduje z gólu spoluhráča Stefana de Vrija počas štvrťfinálového zápasu Holandsko - Turecko na ME vo futbale 6. júla 2024 v Berlíne. Foto: TASR/AP

V dôsledku problémov s dopravou Holanďania nestihli predzápasovú tlačovú konferenciu, na ktorej sa mali zúčastniť tréner Ronald Koeman a obranca Nathan Ake.

Dortmund 9. júla (TASR) - Holandskí futbalisti museli na stredajší semifinálový zápas ME proti Anglicku odcestovať leteckou dopravou. Dôvodom bola výluka na železničnej trati z ich základného tábora vo Wolfsburgu, stretnutie sa odohrá v Dortmunde vzdialenom 250 kilometrov.

V dôsledku problémov s dopravou Holanďania nestihli predzápasovú tlačovú konferenciu, na ktorej sa mali zúčastniť tréner Ronald Koeman a obranca Nathan Ake. "Momentálne hľadáme ďalšie možnosti," citovala z vyhlásenia tímu agentúra AP.

Šampionát v Nemecku je považovaný za najekologickejší v histórii a viaceré reprezentácie i fanúšikovia využívajú prevažne vlaky. Pred dvoma týždňami sa pod paľbou kritiky ocitlo Turecko, ktoré cestovalo lietadlom vzdialenosť 150 kilometrov.