Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 5. september 2024
< sekcia

VYKOĽAJENIE VLAKU: Hlásia mŕtvych a zranených

Polícia a záchranári na mieste nehody osobného vlaku neďaleko indického mesta Gonda 18. júla 2024. Foto: TASR/AP

Expres Čandígarh-Dibrugarh sa vykoľajil v okrese Gonda, neďaleko hinduistického svätého mesta Ajódhja, približne o 14.30 h miestneho času (11.30 h SELČ), informovali indické médiá.

Lakhnaú 18. júla (TASR) - Pri vykoľajení vlaku v Indii zahynuli najmenej dvaja ľudia a viac ako 20 ich je zranených. Príčiny vykoľajenia miestne úrady vyšetrujú. Na základe správ agentúr Reuters, AP a AFP o tom píše TASR.

Expres Čandígarh-Dibrugarh sa vykoľajil v okrese Gonda, neďaleko hinduistického svätého mesta Ajódhja, približne o 14.30 h miestneho času (11.30 h SELČ), informovali indické médiá. Podľa miestnej televízie sa niekoľko vozňov s pasažiermi pri nehode prevrátilo. Záchranné zložky sú stále na mieste.

Železničná sieť v Indii slúži ako hlavná forma prepravy, je však slabo financovaná a často dochádza k smrteľným nehodám. Denne sa v Indii presúva viac ako 12 miliónov ľudí 14.000 vlakmi, ktoré jazdia po 64.000 kilometroch tratí.

Napriek snahám vlády o zvýšenie bezpečnosti železníc sa v Indii ročne stane niekoľko stoviek nehôd, za ktoré väčšinou môže ľudská chyba alebo zastarané signalizačné zariadenie.