Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 18. október 2024Meniny má Lukáš
< sekcia

Nové Mesto ožije aj vďaka novému námestiu VIVO! Bratislava

Foto: VIVO!
Nové námestie pred VIVO! Bratislava poteší Novomešťanov aj návštevníkom obchodného centra.

V bratislavskom Novom Meste vzniká nový priestor pre stretávanie komunity a spoločenské udalosti.

Bratislava 7. novembra (OTS) - Na takmer 3 000 m2 sa bude rozliehať nová fontána, zeleň, príjemné vonkajšie sedenie, detské ihrisko, pódium aj terasy.

Nákupné centrum VIVO! Bratislava ožilo po rekonštrukcii v roku 2019. Okrem vylepšeného dizajnového interiéru pribudli aj vnútorné hracie prvky pre deti.

„Nákupné centrum VIVO! Bratislava nie sú iba obchody, služby alebo gastro. Pre nás sú dôležití najmä ľudia, ich potreby a komfort. Už od rekonštrukcie v roku 2019 sa orientujeme na budovanie komunity a spríjemnenie prostredia pre našich návštevníkov. Prebiehajúca rekonštrukcia námestia je prirodzeným pokračovaním tejto stratégie a má priniesť obyvateľom Nového mesta miesto na stretávanie sa. Niekoľko rokov na tomto projekte pracovalo mnoho ľudí tak, aby sme vytvorili prostredie otvorenejšie a s väčším pokrytím prírodných prvkov,“ hovorí Denisa Kráľová, center manager VIVO! Bratislava.

Pôvodný stav námestia už nezodpovedal dobe ani potrebám návštevníkov centra.

Námestie bude tvoriť plochu až 2 983 m2. Plánovaná rekonštrukcia prebieha už od septembra 2023 a ukončená bude do konca marca roku 2024. Najväčšou zmenou prejde fontána. Zmení sa aj jej umiestnenie v priestore námestia. Pre deti bude vytvorené nové detské ihrisko pre menšie aj väčšie deti.

Zeleň do mestskej „džungle“

Ďalšou dôležitou zmenou na námestí bude zeleň, ktorá vytvorí príjemný tieň potrebný najmä v horúcich mesiacoch. Oázu pred obchodným centrom VIVO! bude tvoriť niekoľko druhov stromov, lavičiek a zón na sedenie. Pre nákupné centrum VIVO! je dôležité, že návrh dokázal odčleniť námestie od hlavných komunikácií. Atraktívne členenie terénu a výškové rozdiely totiž zamedzia hluku a prachu z Vajnorskej ulice. Rekonštrukciou námestia vznikne aj rozšírený priestor pre terasy kaviarní a reštaurácií VIVO!.

Rekonštrukcia námestia pred VIVO! kladie dôraz na zachovanie a rozšírenie zelene.

Do budúcnosti bude nové námestie VIVO! Bratislava k dispozícii pre aktivity rôzneho druhu ako sú trhy, street food, cvičenie, hudobné vystúpenia a mnohé iné.