Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia

Turistický chodník Baránok-Alpinka v Košiciach čiastočne sprístupnili

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Ondrej Podolinský

Uzávera modrého chodníka zostáva na začiatočnom úseku, a to v dĺžke približne jeden kilometer od mosta pri Baránku po úroveň plochy cvičnej skaly Rokodromo pod chodníkom.

Košice 26. júla (TASR) - Modrý turistický chodník Baránok - Alpinka v Košiciach čiastočne sprístupnili. K skráteniu úseku uzávery došlo na základe aktuálneho posúdenia rizík súvisiacich s prácami na sanácii zosuvu na pravej strane cesty v smere od mosta nad Čermeľským potokom na Bankov. Informujú o tom Mestské lesy Košice na sociálnej sieti.

Uzávera modrého chodníka zostáva na začiatočnom úseku, a to v dĺžke približne jeden kilometer od mosta pri Baránku po úroveň plochy cvičnej skaly Rokodromo pod chodníkom. "Z rekreačnej plochy Rokodromo sa peší turisti môžu napojiť na modrú značku prechodom cez mostík cez Čermeľský potok a krátkym stúpaním - prepojovacím chodníkom pokračovať modrým chodníkom smerom na Alpinku, na otvorenom úseku v dĺžke približne 3,8 kilometra (k smerovníku "Nad Alpinkou" na Starej bankovskej ceste) a späť," spresňujú.

Mesto Košice predtým informovalo o uzávere celého turistického chodníka z dôvodu zaistenie bezpečnosti počas prác súvisiacich so sanáciou zosuvu. S opravou poškodenej cesty na Bankov začali v polovici júla. Na časti cesty je z dôvodu odtrhnutia a zosunutia krajnice v dĺžke 80 metrov vyhlásená od februára tohto roka mimoriadna situácia.