Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 22. október 2024Meniny má Sergej
< sekcia

Chorobnosť na akútne respiračné ochorenia klesla

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Najvyššia chorobnosť bola v Nitrianskom, najnižšia v Košickom kraji.

Bratislava 21. októbra (TASR) - Chorobnosť na akútne respiračné ochorenia (ARO) v 42. kalendárnom týždni oproti predchádzajúcemu týždňu klesla o 1,9 percenta. Chorobnosť na chrípku a chrípke podobné ochorenia (CHPO) sa tiež znížila, a to o 10,6 percenta. TASR o tom informovali z odboru komunikácie Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

Epidemiológovia počas týždňa zaznamenali 50.074 prípadov ARO. Najvyššiu chorobnosť zaznamenali v Bratislavskom, najnižšiu v Trenčianskom kraji. Ochorenia sa vyskytli najčastejšie vo vekovej skupine detí do piatich rokov. "Priebeh ochorení bol komplikovaný u 1606 osôb, čo predstavuje 3,2 percenta zo všetkých ARO," priblížil úrad.

Ako chrípku a CHPO v 42. kalendárnom týždni nahlásili 4920 ochorení. Predstavuje to 9,8 percenta z celkového počtu ARO. Najvyššia chorobnosť bola v Nitrianskom, najnižšia v Košickom kraji. Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť na CHPO bola vo vekovej skupine do piatich rokov.

V spomínanom období nahlásilo prerušenie výchovno-vzdelávacieho procesu 14 materských škôl a štyri základné školy. Úrad v týždni nezaznamenal prípad ťažkého akútneho respiračného ochorenia. Tiež bolo spracovaných 635 nových prípadov ochorenia COVID-19.