Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 18. október 2024Meniny má Lukáš
< sekcia

V úseku Gbelce - Mužla bola čiastočne obnovená vlaková doprava

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk - Barbora Michalíková

Manažér železničnej infraštruktúry, ktorým sú Železnice Slovenskej republiky (ŽSR), pracuje na odstránení prekážky a úplnom sprejazdnení trate.

Gbelce/Mužla 23. júla (TASR) - Vlaková doprava v úseku Gbelce - Mužla je čiastočne sprejazdnená po jednej koľaji. Informovala o tom Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK).

Dopravca zároveň upozornil cestujúcich, že v dôsledku jazdy vlakov po jednej koľaji a potreby nasadzovania dieselového rušňa na vlaky na poškodenom úseku môžu vznikať približne 20-minútové meškania. "Všetky osobné vlaky bežne prechádzajúce predmetným úsekom pôjdu po a zo stanice Gbelce, pričom v úseku Gbelce - Štúrovo a späť cestujúcich prevezú aj naďalej autobusy náhradnej autobusovej dopravy," uviedla ZSSK.

Manažér železničnej infraštruktúry, ktorým sú Železnice Slovenskej republiky (ŽSR), pracuje na odstránení prekážky a úplnom sprejazdnení trate. "Predpokladaný čas obnovenia dopravy zatiaľ nie je možné odhadnúť. Národný dopravca pravidelne zverejňuje aktuálne informácie o meškaniach a operatívnych zmenách na svojom profile na sociálnej sieti Mastodon, ktorý slúži ako kanál pre dopravné spravodajstvo. Tento 'feed' je prístupný aj na webovej stránke ZSSK a na jeho sledovanie nie je potrebný Mastodon účet," doplnil hovorca ZSSK Dominik Drevický.