Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác

Najnovšie

Zlato sa v piatok výrazne posilnilo

Investori teraz čakajú na budúcotýždňové údaje o vývoji spotrebiteľských cien v USA, ktoré by mohli byť kľúčové pre rozhodovanie Fedu.

Forsterová zabehla na 200 m 23,32 a je už 2. v slovenských tabuľkách

Výkonom 23,32 zároveň o jednu desatinu zlepšila slovenský rekord do 23 rokov, ktorý od roku 2021 držala Emma Zapletalová.

Ružiná je napustená na 75 percent, obce očakávajú dobrú letnú sezónu

Vlani pred letnou sezónou bola priehrada Ružiná naplnená na približne 36 percent jej objemu. Pre nedostatok vody bolo kúpanie či iné rekreačné aktivity výrazne obmedzené.

Poplatok za opatrovateľskú službu v Prievidzi bude nižší

Zmenu schválili mestskí poslanci na svojom rokovaní koncom apríla v rámci príslušného všeobecne záväzného nariadenia.

Zosuvy pôdy v Indonézii spôsobené záplavami zabili najmenej 28 ľudí

Národný úrad pre zmierňovanie následkov katastrof (BNPB) vydal vyhlásenie, že povodne od sobotného večera spôsobili bahenné záplavy v piatich okresoch kraja Tanah Datar.

Polícia upozorňuje na obmedzenie v Bratislave pre výmenu potrubia

Obchádzková trasa bude realizovaná z dôvodu uzávery Brančskej ulice. Pajštúnska ulica bude presmerovaná do opačnej strany cez stredový pás.

Raketa z Pásma Gazy zasiahla izraelský Aškelon, hlásia troch zranených

Raketa vypálená z Pásma Gazy zasiahla obytný dom v Aškelone, ktorý sa nachádza približne 13 kilometrov od severnej časti Pásma Gazy.

Ceny ropy v piatok klesli o viac ako 1 %

Ceny ropy boli pod tlakom aj v dôsledku rastúcich zásob pohonných látok v USA, uviedol šéf spoločnosti Ritterbusch and Associates Jim Ritterbusch.

Guterres chce koniec vojny a humanitárnu pomoc do Gazy

Vojna v Gaze spôsobuje strašné ľudské utrpenie, ničí životy, trhá rodiny a spôsobuje, že mnohí ľudia zostávajú bez domova, hladní a traumatizovaní, povedal Guterres.

Budenholzer sa stal hlavným trénerom Phoenixu Suns

Budenholzer pôsobil naposledy v Milwaukee, kde strávil päť sezón a v roku 2021 uspel vo finále práve proti Phoenixu (4:2).

ŠOP: V lese by si mali ľudia všímať medvedie stopy a jeho trus

Riziko stretnutia s medveďom je menšie, keď sa človek pohybuje v skupine po vyznačených chodníkoch a počas denného svetla.

Zibanejad natiahol bodovú sériu, zápisy Aha, Heiskanena a Toewsa

Sebastian Aho prispel k triumfu Hurricanes gólom a zaznamenal 10. bod (3+7) v tohtoročných bojoch o Stanleyho pohár.

V Britskej Kolumbii museli úrady pre požiar evakuovať tisíce ľudí

Silný vietor v sobotu zatlačil požiar až do susednej provincie Alberta, kde v tomto období zaznamenali veľmi zlú až rizikovú kvalitu vzduchu v meste Edmonton.

Rezort vnútra eviduje podnety v súvislosti s prezidentskými voľbami

Väčšinu podnetov štátna komisia vyhodnotila, že nie sú porušením zákona o volebnej kampani, alebo ich postúpila príslušným orgánom štátnej správy, priblížil rezort.

Prieskum: Slováci pri nákupe oblečenia uprednostňujú kamenné predajne

Väčšina (65 %) Slovákov podľa prieskumu nakupuje oblečenie aspoň raz za štvrť roka, či už v kamenných obchodoch alebo na internete.

Boston a Dallas sa ujali vedenia 2:1 na zápasy

Celtics zvíťazil na palubovke Clevelandu 106:93, Dallas doma zvládol súboj s Oklahomou City 105:101. ,aktualizované 

Carolina znížila proti Rangers na 1:3 na zápasy, Dallas vedie 2:1

O rozhodujúci gól Caroliny sa postaral v 57. minúte obranca Brady Skjei v presilovke. Išlo o vôbec prvý gól Hurricanes v početnej výhode v celej sérii, predchádzajúcich 16 presiloviek nevyužili.,aktualizované 

V centrách v SR testovali aplikáciu na odhalenie porúch kognície

Aplikácia pozostáva zo 45 hier na testovanie logiky, pamäte, sluchového a zrakového vnímania, pozornosti a komunikačných zručností.

V Litve začali voľby prezidenta i referendum o dvojakom občianstve

V prípade, ak žiaden kandidát v nedeľu nezíska aspoň 50 percent hlasov, uskutoční sa 26. mája rozhodujúce druhé kolo, kde sa stretnú dvaja najúspešnejší kandidáti.

Záujem o kúpu či prenájom garáží rastie, postupne stúpa aj ich cena

Najvýraznejšie zdraželi garáže v Žilinskom kraji. Rast cien sa pritom očakáva i naďalej, podporuje ho dopyt i obmedzená dostupnosť garáží.

V Betliari prinesú i prednášku o výchove detí v rodine Andrássyovcov

Riaditeľka Slovenského národného múzea - Múzea Betliar Tímea Mátéová na príklade rodu Andrássyovcov predstaví výchovu detí na prelome 19. a 20. storočia.

V Katalánsku hlasujú vo voľbách, prieskumy favorizujú socialistov

O kreslá sa celkovo uchádza deväť politických strán. Neočakáva sa však, že by niektorá z nich získala v 135-člennom parlamente dostatok kresiel na to, aby mohla vládnuť samostatne, píše AP.

Nehoda školského autobusu:V Indonézii je 11 obetí a desiatky zranených

Pri nehode zomrelo deväť študentov a jeden učiteľ, uviedol v nedeľu pre AFP hovorca polície provincie Západná Jáva Jules Abraham Abast. Dodal, že pri nehode zahynul aj jeden motocyklista.

Psychologička:Dospelí by pri záťažových situáciách mali zachovať pokoj

Podstatné je to, ako reaguje dospelý človek, pretože ak je dieťa rozrušené, tak ho dokáže upokojiť jedine pokojný dospelý. Čiže v prvom rade by mali byť pod kontrolou samotní dospelí, zdôraznila.

OTESTUJTE SA: Začínajú sa hokejové MS. Čo všetko o nich viete?

MS v hokeji každoročne počas vyše 2 týždňov pútajú mimoriadnu pozornosť fanúšikov slovenskej reprezentácie. Obstojíte vo výzve ako dobre poznáte slovenské aj svetové reálie z turnaja MS? Otestujte sa.

Vo väzniciach by mohli zaviesť možnosť online porád väzňov s advokátmi

Osobitne citlivou otázkou je podľa komory v tomto prípade právo obvineného na zachovanie dôvernosti rozhovoru s advokátom, ktoré musí byť bezpodmienečne garantované aj v prípade online porád.

Česi zdolali Nórsko 6:3, Červenka: Dôležité sú tri body

Česi začali od úvodu aktívne, ale na druhej strane mohol otvoriť skóre Rönnild. Favorit naďalej pokračoval vo vysokom tempe a v 7. minúte otvoril skóre kapitán Červenka.,aktualizované 

Na Moste SNP budú obmedzenia pre otvárací koncert festivalu Starmus

Most SNP bude večer obojsmerne uzavretý pre autá, prejazdný bude len pre MHD. Uzávera by mala trvať zhruba od 20.00 do 23.30 h.

Poslanci sa zídu v utorok, rozhodnúť majú o odvolávaní 2 ministeriek

Návrh na odvolanie ministerky kultúry podali opozičné PS a SaS ešte vo februári. Ministerka podľa nich neprimerane zasahuje do slobody kultúry svojimi výrokmi a krokmi.

Pesnička Domov. vyzýva k zodpovednosti za volantom

Pesnička Domov. je skutočný príbeh, ktorý som zažil. Jedného dňa sa stretli traja v podstate neznámi ľudia. Spoločne sme sadli do auta a došlo k autonehode, spomína Veselý na tragickú udalosť.

Izrael spustil útoky v Pásme Gazy, úrady hlásia zabitie dvoch lekárov

Hovorca izraelskej armády Daniel Hagari povedal, že izraelské sily vo východnom Rafahu zničili desiatky teroristov, píše DPA. Dodal, že pod mestom boli boli objavené ďalšie tunely.

Ukrajinský dronový útok spôsobil požiar vo Volgogradskej oblasti

Kyjev uvádza, že útočí na rafinérie v snahe podkopať ruské vojnové úsilie a v rámci odvety za ruské útoky na ukrajinskú energetickú infraštruktúru.

Zomrel prvý príjemca geneticky upravenej prasacej obličky

Zákrok trval štyri hodiny a vykonala ho Massachusettská všeobecná nemocnica v Bostone. Chirurgovia tesne po ňom predpokladali, že nová oblička by mala vydržať najmenej dva roky.

V Kanade zatkli v prípade vraždy sikhského aktivistu štvrtú osobu

Kanadská polícia začiatkom mája zatkla v kanadskej provincii Alberta v súvislosti s prípadom troch Indov a uviedla, že v súvislosti s vraždou vyšetruje aj možné napojenie na indickú vládu.

Ozbrojenci počas útokov na severozápade Nigérie uniesli vyše 100 ľudí

Únoscovia so sebou odviedli 38 mužov a 67 žien a detí, vyhlásil zástupca miestnych úradov Alhaji Bala.

Izraelská armáda: V Pásme Gazy bola otvorená nová poľná nemocnica

Personál poľnej nemocnice bude tvoriť medzinárodný tím 150 zdravotníkov. Desiatky jej lôžok možno využiť na urgentné zákroky aj bežnú liečbu, uvádza vyhlásenie armády.

OSN: V sudánskom meste al-Fašír sa bojuje ťažkými zbraňami

Podľa expertov OSN už o život prišli tisíce ľudí, z toho až 15.000 v jednom meste vo vojnou zničenom regióne Západný Darfúr.

Biden: Prímerie v Gaze môže byť už zajtra, ak Hamas prepustí zajatcov

Izrael a Hamas spolu nevyjednávajú priamo, ale prostredníctvom zástupcov Egypta, Kataru a USA.

Víťazom súťaže Veľká cena Eurovízie sa stal švajčiarsky rapper Nemo

Organizátori Eurovízie v sobotu zo súťaže diskvalifikovali holandského speváka Joosta Kleina. Dôvodom bola sťažnosť členky produkčného štábu, ktorá speváka obvinila zo zastrašovania.

STREĽBA NA NARODENINOVEJ OSLAVE: Po útoku v bare hlási Ekvádor 8 obetí

Útočníci na miesto dorazili v taxíku a na dvoch motocykloch, dodala miestna polícia. Obeťami je päť mužov a tri ženy, niektoré z obetí sa nachádzali pred barom.