Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác

Najnovšie

Ministerstvo: Pred umiestením do centra majú maloletých vypočuť

Návrh vyhlášky reaguje aj na zistenia Generálnej prokuratúry SR, podľa ktorých takmer všetky deti umiestnené v reedukačných centrách uvádzali, že neboli informované o súdnom konaní.

MS2024: Pardavý avizuje zmeny v obrane, proti Kazachom bez Daňa

Slováci si uvedomovali silu Kazachstanu, ktorý vstúpil do MS sobotňajším víťazstvom nad Francúzskom 3:1.

Pušilin: Pri útoku na reštauráciu v Donecku zahynuli 3 ľudia

Reštauráciu podľa Pušilina zasiahli dve strely vypálené z amerických raketometov HIMARS, ktoré zároveň poškodili strechu neďalekej rozostavanej budovy.

Francúzsko podľahlo Kazachstanu 1:3, Savickij s dvoma bodmi

Francúzi mali skvelý úvod, súpera zatlačili do defenzívy a po prihrávke Boudona otvoril skóre duelu Cantagallo po 120 sekundách.

Nadal v Ríme nestačil na Hurkacza a vypadol už v 2. kole

Nadal sa trápil na podaní, keďže po svojom prvom aj druhom servise získal iba približne polovicu bodov.

Turista po páde v oblasti Horných dier utrpel poranenie hlavy

Po poskytnutí neodkladnej zdravotnej starostlivosti Poliaka s úrazom hlavy a podozrením na úraz chrbtice evakuovali z miesta pádu a letecky transportovali do nemocnice v Martine.

Mesto Prievidza sa zapojilo do 11. ročníka kampane Do práce na bicykli

Organizovaním súťaže by samospráva rada pozitívne ovplyvnila jednotlivcov, organizácie a inštitúcie v prospech používania bicykla na krátke vzdialenosti.

Bývalý tenista Roddick prehovoril o svojom zdraví, trpí rakovinou kože

Roddick pripísal rakovinu kože dlhým hodinám, ktoré strávil pri hraní tenisu na slnku. Apeloval na rodičov, aby svoje deti natierali opaľovacím krémom.

Slováci na Cypre udržujú kontakt s domovom aj cez obnovený spolok

Ako podpredseda pôsobí v spolku bývalý futbalový reprezentant Jozef Kožlej, ktorý žije s menšími prestávkami na Cypre už 24 rokov. Na ostrov ho priviedla práca, hral za tri cyperské kluby.

Holandského speváka vyradili z Eurovízie pre výhražky produkčnej

Holandský verejnoprávny vysielateľ Avrotros v emaile zaslanom agentúre AFP napísal, že jeho diskvalifikáciu zo súťaže považuje za neprimeranú a takého rozhodnutie organizátorov ho šokovalo.

Dvaja telocvikári vychovávajú na Luníku IX víťazov súťaží

Obaja učitelia uznávajú, že problémom pri trénovaní žiakov z marginalizovanej rómskej komunity sú predovšetkým financie.

Mladý muž s podozrením na intoxikáciu drogami zomrel počas prevozu

Záchranári tiež krátko po piatej hodine ráno vyslali sanitku k 27-ročnej žene s poruchou vedomia. V ťažkom stave bola podľa ich slov transportovaná do nemocnice v Ružinove.,aktualizované 

TRAGÉDIA NA CESTE: Pri nehode prišiel o život 24-ročný motocyklista

Podľa informácií polície mladý vodič idúci na motocykli Suzuki z doposiaľ presne nezistených príčin zišiel mimo cesty. Pri dopravnej nehode utrpel zranenia nezlučiteľné so životom.

Putin potvrdil zloženie novej vlády, ktorá bude mať 10 vicepremiérov

Na jej čele zostane Michail Mišustin a vláda bude mať desať vicepremiérov.

Najväčšia solárna búrka za 20 rokov narušila funkciu družíc Starlink

Majiteľ firmy SpaceX Elon Musk v príspevku na sociálnej sieti X skonštatoval, že satelity sú pod veľkým tlakom, ktorý zapríčinila geomagnetická búrka. Zatiaľ však fungujú.

Djokovič je po údere fľašou v poriadku a pokračuje na turnaji v Ríme

Ďakujem za správy plné obáv. Bola to nehoda a som v poriadku, odpočívam v hoteli s ľadovým obkladom. Vidíme sa v nedeľu, napísal Djokovič.

Švédi ukázali svoju silu v šlágri s USA, Hedman: Dôležitý triumf

Švédi po dvoch tretinách viedli 3:1, no v úvode tretieho dejstva zdramatizoval zápas presným zásahom Brock Nelson. Američania mali k dispozícii dve početné výhody, ktoré nevyužili.

Pri bombových hrozbách mohlo ísť podľa Gašpara i Grendela o testovanie

Čo sa týka reorganizácie NAKA, Gašpar hovorí o presystematizovaní časti tabuliek. S tabuľkami sa má podľa jeho slov na krajské a okresné policajné riaditeľstvá presunúť aj konkrétny človek.

Karate: Bakoš Suchánková získala zlato v kumite do 61 kg

Pre Bakoš Suchánkovú je to druhý titul európskej šampiónky, prvý vybojovala pred dvoma rokmi.

V Múzeu Andrea Sládkoviča rozšírili expozíciu mučiacich prístrojov

Múzeum Andreja Sládkoviča dokumentuje a prezentuje históriu Krupiny, ktorá bola od polovice 13. storočia slobodným kráľovským mestom.

Rusko oznámilo, že obsadilo šesť obcí na východe Ukrajiny

Rusko viaceré osady v Charkovskej oblasti obsadilo hneď na začiatku invázie vo februári 2022. V septembri toho istého roku sa však ukrajinským silám podarilo Rusov vytlačiť.

Gladkov: Pri ukrajinskom útoku v Belgorodskej oblasti zahynul muž

Ruské ministerstvo obrany zároveň v sobotu na sociálnej sieti Telegram uviedlo, že odrazilo sériu ukrajinských raketových a dronových útokov na ruskom území.

Mesto Hurbanovo vybudovalo novú multifunkčnú športovú plochu

Nová multifunkčná športová plocha poskytuje priestor na výučbu v oblasti športu a realizáciu športových aktivít žiakov miestnych základných škôl.

VIDEO: V Nižnom Hrušove súťažia v sobotu v kosení ručnou kosou

Ide o 13. ročník súťaže a jej cieľom je zachovanie tradície ručného kosenia.

Baleárske ostrovy stopli nočný predaj alkoholu v turistických miestach

Týkajú sa oblastí Llucmajor, Palma a Calviá na Malorke a Sant Antoni de Portmany na Ibize. Úrady na týchto miestach zakázali predaj alkoholu v čase od 21:30 h do 08:00 h.

Do prvého ročníka ZŠ v Dubnica nad Váhom nastúpi približne 200 detí

Zápis do prvého ročníka trojice ZŠ v pôsobnosti mesta absolvovalo 213 predškolákov. Mesto predpokladá, že do tried nastúpi približne 200 z nich.

Nehoda slovenského autobusu: V Rakúsku je zranených najmenej 10 ľudí

Nehoda sa stala pri obci Thalgau. Autobus smeroval do Viedne a vodičom bol 57-ročný Slovák. Narazil do betónovej zábrany oddeľujúcej jazdné pruhy v úseku, kde sa uskutočňujú práce na ceste. ,aktualizované 

Bloomberg: Ruská vojnová ekonomika pripravuje ropný priemysel o prácu

Medzinárodné sankcie oslabili rubeľ, zvýšili infláciu a skomplikovali medzinárodné prevody peňazí. Rusko sa tak stalo menej atraktívne pre migrantov z bývalých sovietskych republík.

Fodrek vsadil na ME17 na overené mená: Mužstvo sa tvorí dlhodobo

Mladí Slováci sa na vrcholnom európskom podujatí predstavia po tom, čo si účasť vybojovali úspešným absolvovaním turnaja druhej fázy kvalifikácie v marci v Grécku.

Pri Očovej odstránili problémovú medvedicu,opakovane navštevovala obec

Synantropná medvedica mala podľa ochranárov opakovane navštevovať intravilán obce Očová a poškodzovať poľnohospodárske plodiny.

Čulenová skončila ôsma v A-finále K1 na 1000 m v Szegede

Bianka Sidová vyhrala B-finále a celkovo ju klasifikovali na 10. priečke. Deblkanoisti Peter Kizek s Eduardom Strýčkom dopádlovali v B-finále na šiestej pozícii, v konečnom účtovaní boli 15.

Mlyny v Skalici priblížili svoju históriu a význam počas DOD

Podujatie sa koná pri príležitosti výročia vzniku prvého mlynárskeho erbu, ktorý vznikol pred 908 rokmi 13. mája 1116.

Študenti Prešovského kraja absolvovali praktické maturity i vo firmách

Praktickú časť maturity vykonávali najčastejšie žiaci z odborov programátor obrábacích a zváracích strojov a zariadení, ale aj mechanik, mechanik nastavovač či mechatronik.

Prieskum: Rodičov šetriacich svojim deťom postupne pribúda

Rodičia posielajú peniaze deťom priamo na účet alebo im odkladajú investície vo svojom konte. Podľa štatistík investičnej platformy svojim deťom šetrí na budúcnosť približne 5 % klientov Portu.

Tusk upozornil na hybridnú vojnu, uviedol, že Poľsko posilňuje hranice

To, čím sa zaoberáme, je stupňujúca sa hybridná vojna, povedal Tusk počas návštevy vojakov v obci Karakule, ktorá je vzdialená približne 40 kilometrov od hraníc s Bieloruskom.

Medziročná inflácia v Číne sa v apríli zrýchlila na 0,3 %

Peking sa snaží stimulovať spotrebu, ale výsledky doterajších opatrení sú zmiešané. Negatívny vplyv na ekonomiku a dopyt majú kríza v realitnom sektore a vysoká nezamestnanosť.

McDavid vyrovnal zápis Messiera v počte asistencií z roku 1989

McDavid zariadil svojmu tímu predĺženie, keď vyrovnal v 46. minúte na 3:3. Bodovou žatvou si napravil chuť z prvého zápasu vo Vancouveri (4:5), v ktorom nevystrelil ani raz na bránku.

DRÁMA POČAS VYUČOVANIA: Študent v Trnave vytiahol atrapu zbrane

Študent mal počas vyučovania vytiahnuť umelohmotnú atrapu krátkej guľovej zbrane. Manipuloval s ňou nielen pred učiteľom, ale aj pred ďalšími spolužiakmi, čo u nich vzbudilo obavu.

Hokejový šampionát má českej ekonomike priniesť 2 miliardy Kč

Prílev hokejových fanúšikov do Prahy a Ostravy bude mať pozitívny vplyv nielen na rast českej ekonomiky, ale predovšetkým na výber financií do štátneho rozpočtu.

Život včiel priblíži deťom v Partizánskom nový environmentálny projekt

Samospráva pre každú školu podľa primátora zakúpila z ušetrených prostriedkov štyri úle s tým, že jeden je transparentný.