Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia NHL

Keefe skončil v pozícii hlavného trénera Toronta

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Toronto v prebiehajúcom ročníku vypadlo už v úvodnom kole Východnej konferencie, keď v sedemzápasovej dráme podľahlo Bostonu.

Toronto 9. mája (TASR) - Kanadský hokejový klub Toronto Maple Leafs zo zámorskej NHL ukončil spoluprácu s trénerom Sheldonom Keefeom. Štyridsaťtriročný kouč skončil na striedačke "javorových listov" po piatich sezónach, v ktorých klub "Original Six" ani raz nedokázal splniť cieľ zahrať si finále o Stanleyho pohár.

Toronto v prebiehajúcom ročníku vypadlo už v úvodnom kole Východnej konferencie, keď v sedemzápasovej dráme podľahlo Bostonu. Kanadský klub v minulej sezóne postúpil prvýkrát z prvého kola play off od roku 2004. "Dnešné rozhodnutie bolo ťažké. Sheldon je vynikajúci tréner a skvelý človek. Rozhodli sme sa však, že potrebujeme nový impulz, ktorý pomôže tímu presadiť sa dosiahnuť náš cieľ. Ďakujeme Sheldonovi za jeho tvrdú prácu a oddanosť organizácii počas uplynulých deviatich rokov a prajeme mu všetko dobré," citoval oficiálny web profiligy generálneho manažéra Toronta Brada Trelivinga.

Toronto nedokázalo uspieť ani napriek tomu, že má v tíme viacero ofenzívnych lídrov v podobe najlepšieho kanoniera súťaže Austona Matthewsa či ďalších útočníkov Williama Nylandera, Mitcha Marnera či Johna Tavaresa. "Sme tu od výsledkov a tie sa nedostavili. Nenaplnili sme očakávania a ako hlavný tréner za to beriem zodpovednosť," uviedol Keefe v pondelok.

Keefe bol na striedačke Toronta od 20. novembra 2019, keď nahradil Mikea Babcocka. Pred vymenovaním za hlavného kormidelníka tímu pôsobil päť sezón vo farmárskom tíme Toronto Marlies v AHL, ktorý doviedol v roku 2018 k zisku Calder Cupu.