Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia NHL

Obranca Levšunov podpísal s Chicagom nováčikovskú zmluvu

Artyom Levshunov, center, puts on a jersey after being selected by the Chicago Blackhawks during the first round of the NHL hockey draft Friday, June 28, 2024, in Las Vegas. Foto: TASR/AP

Bieloruský zadák bol v minulej sezóne tretí najmladší hráč v univerzitnej NCAA, za Michigan State University odohral 38 zápasov s bilanciou deväť gólov a 26 asistencií.

Chicago 7. júla (TASR) - Bieloruský hokejista Arťom Levšunov podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s klubom NHL Chicago Blackhawks. "Jastrabi" si 18-ročného obrancu vybrali v tohtoročnom drafte z celkového druhého miesta.

Levšunov dostal od Blackhawks kontrakt s najvyšším možným základným platom 975.000 dolárov za sezónu, s výkonnostnými bonusmi môže zarobiť ročne až 3,5 milióna USD. "Podpis zmluvy s Arťomom nám dáva možnosť pokračovať v jeho rozvoji v našej organizácii a zároveň tak robí ďalší krok v profesionálnej kariére. Je kvalitný obojsmerný obranca, ktorý má všetky predpoklady na to, aby sa stal špičkovým hráčom v NHL. Sme nadšení, že bude môcť pokračovať vo svojom vývoji na profesionálnej úrovni," uviedol pre oficiálny web profiligy Kyle Davidson, generálny manažér Blackhawks.

Bieloruský zadák bol v minulej sezóne tretí najmladší hráč v univerzitnej NCAA, za Michigan State University odohral 38 zápasov s bilanciou deväť gólov a 26 asistencií. S 35 bodmi bol desiaty najproduktívnejší obranca súťaže. Zvolili ho aj za najlepšieho nováčika ligy.