Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 22. október 2024Meniny má Sergej
< sekcia Nitriansky kraj

Chrípka zatvorila v Nitrianskom kraji škôlky aj základnú školu

llustračné foto. Foto: TASR - Dano Veselský

Celkovo bolo v regióne v priebehu 41. týždňa evidovaných 5648 akútnych respiračných ochorení.

Nitra 14. októbra (TASR) - Pre nárast respiračných ochorení a chrípky boli v Nitrianskom kraji v uplynulom týždni zatvorené tri školské zariadenia. Informoval o tom Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Nitre.

Celkovo bolo v regióne v priebehu 41. týždňa evidovaných 5648 akútnych respiračných ochorení. Z tohto počtu šlo o chrípku v 1033 prípadoch. "Oproti minulému kalendárnemu týždňu to predstavuje nárast chorobnosti na toto ochorenie o 17,7 percenta," uviedol RÚVZ.

Najviac chorých bolo medzi nula- až päťročnými deťmi. Ochorenia hlásilo 51 percent praktických lekárov pre deti a dorast a 35 percent lekárov pre dospelých. Priebeh ochorení bol komplikovaný u 144 osôb.

Z celkového počtu hlásených prípadov bolo 38,2 percenta zápalov prínosových dutín, 25 percent zápalov pľúc a 36,8 percenta zápalov stredného ucha. "Výchovno-vzdelávací proces bol prerušený z dôvodu zvýšeného výskytu chorôb v jednej materskej a jednej základnej škole v Levickom okrese a v jednej škôlke v Nitrianskom okrese," doplnil RÚVZ v Nitre.