Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 28. september 2024Meniny má Václav
< sekcia Nitriansky kraj

DAB v Nitre predstaví novú sezónu priamo svojim divákom

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Tá bude jeho jubilejnou, v poradí 75. sezónou.

Nitra 7. júna (TASR) - Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre sa pripravuje na novú divadelnú sezónu 2024/2025. Tá bude zároveň jeho jubilejnou, v poradí 75. sezónou.

Ako uviedol riaditeľ DAB Jaroslav Dóczy, divadlo v nej uvedie premiéry slávnych muzikálov Mníšky a Na skle maľované. Nová divadelná sezóna ponúkne aj inscenáciu Nič venovanú mladým divákom a pedagógom. Záver sezóny bude patriť komédii Chrobák v hlave.

DAB sa rozhodlo svoju jubilejnú sezónu predstaviť inak, ako v minulých rokoch. "Rozhodli sme sa na prezentáciu nových inscenácií, sprievodných kultúrnych podujatí a ďalších aktivít pozvať našich divákov. Verejnosť sa tak môže priamo na pôde divadla stretnúť s režisérmi, hercami a ďalšími tvorcami, ktorí 75. sezónu v DAB pripravujú. Slávnostné predstavenie sezóny, na ktoré pozývame všetkých milovníkov divadla, sa bude konať 13. júna o 14.00 h v Kaviarni DAB," informoval Dóczy.

Okrem riaditeľa DAB predstaví divadelnú sezónu 2024/2025 aj a šéf umeleckého súboru Peter Oszlík. Podrobnosti o nových pripravovaných inscenáciách prezradia ich tvorcovia a režiséri. "Verejnosť sa tak priamo od umelcov dozvie informácie a zaujímavosti o jednotlivých inscenáciách, ale aj o pripravovanom slávnostnom Galaprograme, ktorý sa bude konať na Svätoplukovom námestí 6. júla o 19.00 h. Hovoriť sa bude aj o vianočnom programe, spolupráci so školami a o ďalších aktivitách, ktoré DAB pripravuje. Naši návštevníci sa môžu tešiť aj na živé hudobné ukážky z pripravovaných muzikálov Mníšky a Na skle maľované v podaní hercov DAB," doplnil Dóczy.