Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 28. jún 2024Meniny má Beata
< sekcia Nitriansky kraj

Festival Cantate predstaví spevácke zbory z Nitry a okolia

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

V rámci vzdelávacej časti festivalu sa bude 7. júna konať aj hudobný ateliér pre deti a mládež. Kreatívny workshop bude zameraný na zážitkové vzdelávanie a rozvoj hudobných zručností.

Nitra 4. júna (TASR) - Spevácke zbory z Nitry a okolia sa predstavia na ôsmom ročníku Festivalu Cantate. Konať sa bude v Župnom dome v Nitre 7. a 8. júna.

Ako informovali organizátori z nitrianskeho Krajského osvetového strediska (KOS), na prehliadke budú účinkovať detské zbory, spevácke zbory dospelých a hostia. "Súčasťou projektu Festival Cantate bude aj vzdelávacia časť. Pozostáva zo speváckych dielní, počas ktorých si účastníci nacvičia skladby spolu s orchestrom pod vedením skúsenej dirigentky Oľgy Bystrianskej. Následne sa s týmito skladbami predvedú na galaprehliadke 8. júna," uviedli organizátori.

V rámci vzdelávacej časti festivalu sa bude 7. júna konať aj hudobný ateliér pre deti a mládež. Kreatívny workshop bude zameraný na zážitkové vzdelávanie a rozvoj hudobných zručností. "Deti sa naučia tvoriť vlastné skladby a nacvičia si tiež dielo zo slovenskej tvorby. To všetko, spoločne s populárnymi skladbami nacvičenými na speváckych dielňach, odznie na galaprehliadke," doplnilo KOS.