Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Nitriansky kraj

Gorazdov Močenok ponúkne kresťanské divadlo aj duchovný program

Na archívnej snímke slávnostná sv. omša, na ktorej sa otvoril celonárodný festival kresťanského divadla Gorazdov Močenok. Foto: TASR - Daniel Veselský

Ako uviedli organizátori z občianskeho združenia KREDIV, festival bude kultúrnou, vzdelávacou a zároveň duchovnou udalosťou, v ktorej sa stretáva umenie, kultúra a viera.

Močenok 10. júla (TASR) - Slávnostnou svätou omšou sa v nedeľu 21. júla začne 32. ročník festivalu kresťanského divadla Gorazdov Močenok. Až do 28. júla ponúkne divadelné predstavenia, tvorivé dielne i duchovný program.

Ako uviedli organizátori z občianskeho združenia KREDIV, festival bude kultúrnou, vzdelávacou a zároveň duchovnou udalosťou, v ktorej sa stretáva umenie, kultúra a viera. "Ponúkne divadelné predstavenia súborov z Nitry, Topoľčian, Vrábel, Raslavíc, Kremnice, Žiliny a ďalších miest a obcí. Vítané sú všetky divadelné súbory zaoberajúce sa kresťanským divadlom. Na festivale môžu prezentovať svoje diela a podeliť sa o skúsenosti s ostatnými účastníkmi v súťažnej časti prehliadky," informovali organizátori.

Súčasťou festivalu sú aj tvorivé divadelné dielne. "Určené sú všetkým súborom, ktoré sa chcú naučiť tvoriť divadlo, prípadne sa chcú vo svojej tvorbe zdokonaliť. Skúsené osobnosti z kresťanského divadelného prostredia pomôžu účastníkom objaviť ich tvorivú výnimočnosť a podporia ich v kreatívnom raste," pripomenuli organizátori.

Festival Gorazdov Močenok ponúkne okrem divadla aj viaceré sväté omše a duchovný program. V stredu 24. júla sa účastníci vyberú na pešiu púť do Nitry a 25. júla budú aj pri uvedení poštovej známky vydanej pri príležitosti 30. výročia požehnania kaplnky sv. Gorazda v Gorazdove.