Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Nitriansky kraj

Levice pripravujú revitalizáciu Schoellerovho parku

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Ondrej Podolinský

Cieľom projektu je obnova chodníkov, oplotenia, bránok, verejného osvetlenia a drobnej architektúry v podobe lavičiek, informačného panelu, odpadkových košov a stojanu na bicykle.

Levice 1. júla (TASR) - Mesto Levice pripravuje projekt revitalizácie Schoellerovho parku. Ako informovalo, väčšinu nákladov plánuje pokryť zo zdrojov Európskej únie.

Cieľom projektu je obnova chodníkov, oplotenia, bránok, verejného osvetlenia a drobnej architektúry v podobe lavičiek, informačného panelu, odpadkových košov a stojanu na bicykle. Počíta sa tiež s výsadbu trávnikov, trvaliek, krov a stromov. "Pôjde o sfunkčnenie, zjednotenie a doplnenie chodníkov," uviedol mestský úrad.

Mesto chce do parku dostať aj prvky, ktoré budú mať vodozádržnú funkciu. Súčasťou projektu má byť aj nové parkové osvetlenie a ďalší mobiliár. "Úplne novým prvkom v parku by mala byť vizuálna náznaková rekonštrukcia dispozície kaštieľa. Ide o vytvorenie pomyselného tvaru pôvodnej budovy Schoellerovho sídla," doplnila radnica.

Výška nenávratného finančného príspevku predstavuje 92 percent z celkových oprávnených výdavkov na projekt. "Ide o sumu 980.968,13 eura. Celkové oprávnené výdavky projektu sú vo výške 1.066.269,70 eura a spolufinancovanie mesta je vo výške osem percenta, teda 85.301,58 eura," dodal mestský úrad.