Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Nitriansky kraj

Na nitrianskom amfiteátri sa cez víkend koná Amaro Fest 2024

Rómska žena si berie lupienky kvetov. Foto: TASR/AP Photo

Zo slovenských interpretov vystúpi spevák Igor Kmeťo ml., rómsky raper P.A.T - Pouličný autor tónov, speváčka Júlia Kozáková a ďalší účinkujúci.

Nitra 13. júla (TASR) - Nitriansky amfiteáter sa cez víkend stane dejiskom ôsmeho ročníka medzinárodného rómskeho festivalu s názvom Amaro Fest 2024 - open air gipsy festival. V priebehu soboty a nedele (14. 7.) ponúka program, prostredníctvom ktorého predstaví rómsku kultúru. Ako uviedli organizátori z občianskeho združenia Rómska Umelecká Agentúra, okrem propagácie kultúry má festival podporovať rómsku identitu a prispievať k sociálnej a kultúrnej inklúzii Rómov.

"Amaro Fest 2024 ponúkne vystúpenia profesionálnych rómskych umelcov zo zahraničia i z domova. Diváci uvidia dynamické tanečné súbory i svetovú hviezdu z Nemecka Ricarda Kwieka so živou kapelou, z českej republiky príde Ján Bendig," informovali organizátori.

Zo slovenských interpretov vystúpi spevák Igor Kmeťo ml., rómsky raper P.A.T - Pouličný autor tónov, speváčka Júlia Kozáková a ďalší účinkujúci. "Súčasťou programu je aj množstvo zaujímavých informácií o účinkujúcich a ich kultúre. Tento festival je viac než len zábava. Je to cesta za poznaním a pochopením rôznych aspektov rómskej kultúry," doplnili organizátori.