Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Nitriansky kraj

Nemocnica v Komárne pripravila bezplatné predpôrodné kurzy

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Budúce mamičky sprevádza kurzom certifikovaná lektorka psychofyzickej prípravy na pôrod s laktačnou poradkyňou.

Komárno 16. júla (TASR) - Nemocnica v Komárne pripravila bezplatné kurzy pre budúce mamičky. Ako informovala, predpôrodná príprava ponúka v júli a auguste stretnutia s pôrodnou asistentkou a laktačnou poradkyňou.

Základný balíček pozostáva zo štyroch stretnutí. "Medzi najčastejšie témy okrem počatia a priebehu tehotenstva patria aj fyzikálne a psychické zmeny v organizme ženy, výživa budúcej mamičky, starostlivosť o telo, cvičenie, užívanie liekov počas tehotenstva, materská a rodičovská dovolenka, samotný pôrod, odber pupočníkovej krvi a starostlivosť o novorodenca," uviedol námestník pre ošetrovateľskú starostlivosť Csaba Bozsaky.

Budúce mamičky sprevádza kurzom certifikovaná lektorka psychofyzickej prípravy na pôrod s laktačnou poradkyňou. Cieľom je príprava rodičiek na príchod dieťaťa na svet a eliminácia obáv a strachu z pôrodu. "V nemocnici AGEL Komárno sa mamičky môžu zúčastniť kurzu aj s partnerom, alebo inou sprevádzajúcou osobou, ktorá bude pri pôrode. Nemocnica tak chce pomôcť blízkym, aby boli pre rodičku osožnými v jej náročnej, ale zároveň radostnej životnej situácii," vysvetlil Bozsaky. Ako doplnil, rodičky sa na kurz môžu prihlásiť v 34. týždni tehotenstva. Kurzy sa konajú vo štvrtok v čase od 9.00 h do 17.00 h.