Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 28. september 2024Meniny má Václav
< sekcia Nitriansky kraj

Jarmoky a trhy budú aj tento rok súčasťou letných podujatí v Nitre

Ilustračná snímka Foto: TASR - Milan Kapusta

Ďalším podujatím budú Nitrianske hody a dožinky, ktoré sa budú na Svätoplukovom námestí sláviť 17. a 18. augusta.

Nitra 9. júna (TASR) - Súčasťou letného kultúrneho programu v Nitre budú aj tento rok tradičné jarmoky a trhy. Sériu podujatí otvoria mestské oslavy Nitra, milá Nitra, ktoré sa budú aj s remeselným trhom konať od 5. do 7. júla.

Ďalším podujatím budú Nitrianske hody a dožinky, ktoré sa budú na Svätoplukovom námestí sláviť 17. a 18. augusta. Ako informovala radnica, ich súčasťou bude aj jarmok určený predovšetkým ľudovoumeleckým remeselníkom a prevádzkovateľom malých kolotočov a atrakcií. "Na Svätoplukovom námestí sa bude odohrávať popoludňajší kultúrny program. V nedeľný (18. 8.) večer prejde cez pešiu zónu slávnostný sprievod, ktorý na námestí odovzdá dožinkový veniec. Hudobné vystúpenia budú dotvárať kulisu predajných stánkov až do zotmenia," uviedol magistrát.

Chrenovské slávnosti sa budú na sídlisku Chrenová konať pred bývalým kinom Lipa 23. a 24. augusta. Okrem jarmoku bude súčasťou podujatia aj kultúrny a hudobný program. "V dňoch od 29. do 31. augusta sa bude konať jarmok aj na sídlisku Klokočina, po pravej strane Hviezdoslavovej triedy a Mikovíniho ulice. Jeho súčasťou bude kultúrny program s hudobnými vystúpeniami, ktoré doplnia kolotoče, lunapark a stánky s občerstvením," doplnila radnica.