Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 22. október 2024Meniny má Sergej
< sekcia Nitriansky kraj

Nitra pripravuje projekt na úsporu energií v budove mestského úradu

Ilustračná snímka. Foto: TASR Milan Kapusta

Z Plánu obnovy a odolnosti naň chce získať viac ako 403. 000 eur.

Nitra 14. októbra (TASR) - Mesto Nitra pripravuje projekt na zvýšenie energetickej efektívnosti budovy mestského úradu. Z Plánu obnovy a odolnosti naň chce získať viac ako 403.000 eur.

Ako informovala radnica, investícia bude spočívať v modernizácii vnútorného osvetlenia a inštalácii termostatických hlavíc. "Pôjde o dodanie 1331 nových svietidiel, vrátane potrebných stavebných prác. Procesu predchádzala analýza súčasného stavu svietidiel na mestskom úrade. Cena na základe zmluvy o dielo s vysúťaženým dodávateľom je 296.496,10 eura," uviedol vedúci odboru projektového a strategického riadenia na mestskom úrade Vladimír Ballay.

Ako pripomenul, druhou časťou projektu je výmena a zjednotenie termostatických hlavíc a ventilov na 296 vykurovacích telesách. "To zníži energetické zaťaženie budovy a uľahčí hydraulické vyregulovanie v prípade celkovej rekonštrukcie ústrednej vykurovacej sústavy. Cena na základe zmluvy o dielo je 26.530,56 eura," doplnil Ballay.

Zároveň dodal, že mesto môže z Plánu obnovy a odolnosti získať na projekt 403.405,20 eura, teda viac ako sú náklady na výmenu svietidiel a termostatických hlavíc. "Rozdiel súm je potom možné použiť na ďalšie energetické opatrenia," povedal Ballay.