Piaty ročník festivalu sa uskutoční v nitrianskej Galérii Mlyny od 20. do 22. októbra. Jeho súčasťou bude súťaž najlepších baristov, súťaž Junior čokolatiér a prednášky o káve či čokoláde.
Autor TASR
Nitra 17. októbra (TASR) – Ukážky a ochutnávky, stánky výrobcov čokolád a pražičov káv ponúkne tohtoročný Sladký festival s medzinárodnou účasťou. Piaty ročník festivalu sa uskutoční v nitrianskej Galérii Mlyny od 20. do 22. októbra. Jeho súčasťou bude súťaž najlepších baristov, súťaž Junior čokolatiér a prednášky o káve či čokoláde, informoval Ľuboš Trubíni z Galérie Mlyny.
Svoje znalosti a zručnosti predvedú známe slovenské blogerky a blogeri, ktorí budú priamo pred zrakmi divákov piecť sladké dobroty. Nebude chýbať prvá slovenská foodblogerka ReBarbora, Lucia Súkeníková, Viktor Klimo, moderátorka a cukrárka Adriana Poláková. Maďarskí výrobcovia medovníkov Ékes-Édes budú naživo zdobiť medovníky ľudovými motívmi.
Vysoké čokoládové umenie bude na Sladkom festivale prezentovať tím s medzinárodným obsadením. Dvom z piatich najlepších Fino de Aroma master chef chocolatierov na svete, Emmanuelovi Hamonovi z Francúzska a Karolovi Stýblovi zo Slovenska budú kontrovať Július Fülöp z Česka a Slovák Peter Ďuraj. Návštevníkom festivalu spoločne predvedú tvorbu čokoládových sôch, francúzskych a slovenských dezertov, zdobenie čokoládou a výrobu lahodných praliniek.
Svoje znalosti a zručnosti predvedú známe slovenské blogerky a blogeri, ktorí budú priamo pred zrakmi divákov piecť sladké dobroty. Nebude chýbať prvá slovenská foodblogerka ReBarbora, Lucia Súkeníková, Viktor Klimo, moderátorka a cukrárka Adriana Poláková. Maďarskí výrobcovia medovníkov Ékes-Édes budú naživo zdobiť medovníky ľudovými motívmi.
Vysoké čokoládové umenie bude na Sladkom festivale prezentovať tím s medzinárodným obsadením. Dvom z piatich najlepších Fino de Aroma master chef chocolatierov na svete, Emmanuelovi Hamonovi z Francúzska a Karolovi Stýblovi zo Slovenska budú kontrovať Július Fülöp z Česka a Slovák Peter Ďuraj. Návštevníkom festivalu spoločne predvedú tvorbu čokoládových sôch, francúzskych a slovenských dezertov, zdobenie čokoládou a výrobu lahodných praliniek.