Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Nitriansky kraj

Nitra vyčlenila financie na ekologické projekty

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Dotácie v hodnote od 500 do 2500 eur pôjdu napríklad na rozvoj nitrianskej mestskej včelnice, na projekty Učiaca záhrada, Botanický náučný chodník či Zelená oáza Dražoviec.

Nitra 2. júla (TASR) - Mesto Nitra podporí v tomto roku desať ekologických projektov. Ako informovala radnica, z grantového programu s názvom Eko ďalej Nitra pôjde na ich realizáciu celkovo 17.000 eur.

Podľa radnice je cieľom programu motivovať občanov mesta, aby sa aktívne podieľali na ochrane a tvorbe životného prostredia a zlepšovali tak kvalitu života v Nitre. "Do programu bolo prihlásených celkovo 13 žiadostí o grant. Financie boli pridelené desiatim projektom," uviedol mestský úrad.

Dotácie v hodnote od 500 do 2500 eur pôjdu napríklad na rozvoj nitrianskej mestskej včelnice, na projekty Učiaca záhrada, Botanický náučný chodník či Zelená oáza Dražoviec. Grant získali aj zámery Zelená Chrenová, Eko-trafo-záhrada, Komunitná záhrada a Enviromentaliáda. Radnica podporila aj vzdelávacie aktivity s názvom Potopí nás klimatická kríza? i projekt občianskeho združenia Wild Nature nazvaný Zachráň hada, zachrániš strom, ktorým chce prispieť k zvýšeniu ochrany ohrozených druhov živočíchov.