Výrobcovia predviedli tvorbu čokoládových sôch, francúzskych a slovenských dezertov, zdobenie čokoládou a výrobu lahodných praliniek.
Autor TASR
Nitra 22. októbra (TASR) – Ukážky a ochutnávky, stánky výrobcov čokolád a pražičov káv ponúkol návštevníkom Galérie Mlyny tohtoročný Sladký festival, ktorý sa v nedeľu skončil v Nitre. Piaty ročník festivalu s medzinárodnou účasťou predstavil najlepších baristov, junior čokolatiérov a zaujal prednáškami o káve či čokoláde, informoval Ľuboš Trubíni z Galérie Mlyny.
Svoje znalosti a zručnosti predviedli počas troch dní známe slovenské blogerky a blogeri, ktorí priamo pred zrakmi divákov piekli sladké dobroty. Nechýbala medzi nimi slovenská foodblogerka ReBarbora, Lucia Súkeníková, Viktor Klimo, moderátorka a cukrárka Adriana Poláková. Maďarskí výrobcovia medovníkov naživo zdobili medovníky ľudovými motívmi. Vysoké čokoládové umenie prezentoval na Sladkom festivale tím s medzinárodným obsadením. Dvom z piatich najlepších Fino de Aroma master chef chocolatierov na svete, Emmanuelovi Hamonovi z Francúzska a Karolovi Stýblovi zo Slovenska kontroval Július Fülöp z Česka a Slovák Peter Ďuraj. Návštevníkom festivalu spoločne predviedli tvorbu čokoládových sôch, francúzskych a slovenských dezertov, zdobenie čokoládou a výrobu lahodných praliniek.
Svoje znalosti a zručnosti predviedli počas troch dní známe slovenské blogerky a blogeri, ktorí priamo pred zrakmi divákov piekli sladké dobroty. Nechýbala medzi nimi slovenská foodblogerka ReBarbora, Lucia Súkeníková, Viktor Klimo, moderátorka a cukrárka Adriana Poláková. Maďarskí výrobcovia medovníkov naživo zdobili medovníky ľudovými motívmi. Vysoké čokoládové umenie prezentoval na Sladkom festivale tím s medzinárodným obsadením. Dvom z piatich najlepších Fino de Aroma master chef chocolatierov na svete, Emmanuelovi Hamonovi z Francúzska a Karolovi Stýblovi zo Slovenska kontroval Július Fülöp z Česka a Slovák Peter Ďuraj. Návštevníkom festivalu spoločne predviedli tvorbu čokoládových sôch, francúzskych a slovenských dezertov, zdobenie čokoládou a výrobu lahodných praliniek.