Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 18. október 2024Meniny má Lukáš
< sekcia Nitriansky kraj

SPU v Nitre získala grant na podporu doktorandov a výskumníkov

Na archívnej snímke SPU v Nitre. Foto: TASR Henrich Mišovič

Finančnú podporu vo výške 5,15 milióna eur si prerozdelí spolu 17 univerzít a výskumných inštitúcií.

Nitra 28. júna (TASR) - Slovenská poľnohospodárska univerzita (SPU) v Nitre získala financie na podporu doktorandov a začínajúcich výskumníkov. Grant vo výške 156.862 eur jej poskytne Výskumná a inovačná autorita (VAIA), ktorá vyhodnotila projekty podané vo výzve Early stage granty, informovala Mária Pietová z SPU.

Cieľom výzvy bolo stimulovať kariérny rast začínajúcich vedeckých pracovníkov a prispieť tak k vyššej konkurencieschopnosti slovenskej vedy. Prostredníctvom výzvy získajú mladí výskumníci a doktorandi podporu v naštartovaní kariéry v ich vednej oblasti.

Projekty im umožnia financovať začínajúci výskum, podporia ich účasť na vedeckých konferenciách a výmenu skúseností so zahraničím. Zároveň získajú skúsenosti, ktoré môžu využiť pri podávaní projektov v iných národných alebo európskych schémach.

V rámci interných schém budú môcť oprávnené inštitúcie podporiť výskumné aktivity doktorandov v dennej forme štúdia a mladých výskumných pracovníkov na začiatku ich kariéry.

Oprávnenými žiadateľmi boli v rámci výzvy verejné, štátne aj súkromné vysoké školy a Slovenská akadémia vied. Finančnú podporu vo výške 5,15 milióna eur si prerozdelí spolu 17 univerzít a výskumných inštitúcií.