Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 27. november 2024Meniny má Milan
< sekcia Nitriansky kraj

Projekt Nitra mi chutí pomôže zorientovať sa v ponuke reštaurácií

Na snímke pohľad na Nitriansky hrad počas zimy 10. januára 2019 v Nitre. FOTO TASR - Henrich Mišovič Foto: TASR

Nitra mi chutí nie je len nástrojom pri zoznamovaní sa s nitrianskymi gastronomickými zariadeniami, ale zároveň slúži študentom ako pomôcka pri výučbe marketingu a gastronómie v praxi.

Nitra 6. decembra (TASR) – Pomôcť pri výbere dobrej reštaurácie či kaviarne je cieľom iniciatívy, ktorú realizujú študenti Katedry manažmentu kultúry a turizmu na Univerzite Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre. Projekt s názvom Nitra mi chutí má byť podľa jeho autorov navigáciou pre každého, kto sa chce zorientovať v ponuke jedál, dezertov či nápojov v nitrianskych reštauráciách.

Projekt hodnotí súčasný stav gastronomických zariadení i spôsob ich komunikácie so zákazníkmi. Cieľom je vytvoriť databázu reštaurácií, fastfoodov, bistier, cukrární, kaviarní a barov, ktorá by objektívne informovala o službách a ich kvalite. „Výstupy projektu Nitra mi chutí sú navigáciou pre všetkých, ktorí sú stratení v mori ponúk jedál. Poskytneme im kvalitné recenzie z prvej ruky a tipy na dobré jedlo. Hodnotíme ponuky jedál z rôznych cenových kategórií a rôznych spôsobov prípravy,“ uviedla jedna z účastníčok projektu Simona Martinčeková.

Ako pripomenula, Nitra mi chutí nie je len nástrojom pri zoznamovaní sa s nitrianskymi gastronomickými zariadeniami, ale zároveň slúži študentom ako pomôcka pri výučbe marketingu a gastronómie v praxi. „Zisťujú, aké je propagovať a predávať služby verejnosti, obstarávať kvalitné suroviny, vytvárať ponuku. Ciele projektu Nitra mi chutí študenti môžu napĺňať aj vďaka finančnému príspevku, ktorý získali v grantovom programe Mením moje mesto 2019. Výstupom projektu je webová stránka, ktorá obsahuje zoznam gastronomických zariadení, spolu s kontaktmi, ktoré sa aktuálne rozširujú o informácie o službách, platobných možnostiach, ekologickom správaní, rezerváciách a mnoho iného,“ doplnila Martinčeková.