Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 18. október 2024Meniny má Lukáš
< sekcia Nitriansky kraj

Topoľčany podporia z rozpočtu verejnoprospešné projekty

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Uchádzať sa o tieto zdroje môže každý, kto má nápad, ako skrášliť verejné priestranstvo, upevniť susedské vzťahy, zorganizovať podujatie či vybudovať nové športovisko.

Topoľčany 3. júla (TASR) - Obyvatelia Topoľčian, ktorí majú nápad na zlepšenie života v meste, môžu do 15. júla poslať na radnicu svoje projekty. Tie najlepšie majú šancu získať dotáciu z participatívneho rozpočtu. Ako informovala radnica, maximálna výška podpory pre jeden projekt v roku 2024 je 29.000 eur.

"Uchádzať sa o tieto zdroje môže každý, kto má nápad, ako skrášliť verejné priestranstvo, upevniť susedské vzťahy, zorganizovať podujatie či vybudovať nové športovisko alebo pekné miesto, ktoré bude využívať s komunitou a susedmi," uviedla Lenka Savarová z mestského úradu.

Podľa jej slov sa už vďaka participatívnemu rozpočtu podarilo v minulých rokoch podporiť viaceré iniciatívy občanov. "Či už je to maľba na sídlisku Východ, relaxačné plošiny v mestskom parku alebo obnova kaplnky na kalvárii. Každý, kto má nápad, ako spraviť mesto krajším, môže podať svoj projekt a uchádzať sa o podporu aj tento rok," dodala Savarová.