Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 28. september 2024Meniny má Václav
< sekcia Nitriansky kraj

Tribečské múzeum predstavuje Minerálne kamene podľa znamení

Na archívnej snímke výstava v priestoroch Tribečského múzea v Topoľčanoch. Foto: TASR - Henrich Mišovič

V prezentačnej časti sa návštevníci zoznámia so znameniami zverokruhu, k nim prislúchajúcimi minerálmi z mineralogickej zbierky Tribečského múzea a ich vplyvom na človeka.

Topoľčany 6. júna (TASR) - Spojitosť medzi živou prírodou a astrológiou približuje podujatie Minerálne kamene podľa znamení, ktoré pripravilo Tribečské múzeum v Topoľčanoch. Prezentačné podujatie s tvorivou dielňou je tematicky zamerané pre deti materských a základných škôl. Navštíviť ho môžu do 10. septembra, informovala geologička múzea Jana Prícka.

Podujatie pozostáva z prezentačnej a tvorivej časti. V prezentačnej časti sa návštevníci zoznámia so znameniami zverokruhu, k nim prislúchajúcimi minerálmi z mineralogickej zbierky Tribečského múzea a ich vplyvom na človeka.

V tvorivej časti si prostredníctvom ukážok vyrobia záujemcovia repliku minerálu podľa svojho astrologického znamenia, prívesok, prsteň alebo náramok z pestrofarebných korálok, odznak v tvare svojho znamenia zverokruhu alebo zaujímavú kľúčenku podľa vlastnej fantázie. Pre najmenšie deti sú pripravené omaľovánky.