Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Nitriansky kraj

V Komárne otvorili nové integrované mamodiagnostické pracovisko

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Čakacie lehoty na vyšetrenie sa odvíjajú od individuálnych potrieb pacientiek.

Komárno 28. júna (TASR) - Nemocnica Agel Komárno otvorila nové integrované mamodiagnostické pracovisko. Zameriava sa na diagnostiku ochorení prsníkov, predovšetkým rakoviny prsníka. Je vybavené najmodernejšími technológiami, vrátane digitálnej mamografie, ultrazvukových prístrojov a magnetickej rezonancie prsníkov. "Novinkou je tomosyntéza a vyšetrenia prsníka pomocou kontrastnej mamografie," informoval primár oddelenia rádiodiagnostiky nemocnice Ľudovít Seb.

V prípade potreby sa na integrovanom pracovisku vykonáva aj biopsia, a to buď pod ultrazvukom alebo pomocou mamografie. Rádiodiagnostické oddelenie je súčasťou multidisciplinárneho tímu, spolupracuje s onkológmi, chirurgami, radiačnými onkológmi. "Komplexnosť pracoviska pre pacienta znamená, že nemusí absolvovať rôzne vyšetrenia na rôznych miestach," skonštatoval primár.

Čakacie lehoty na vyšetrenie sa odvíjajú od individuálnych potrieb pacientiek. Kým na doterajšom mamografe bolo možné vyšetriť 15 pacientov denne, s novým prístrojom je možné navýšiť kapacitu na 20 až 25 ľudí.