Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Olympijské hry 2024

Kanada po incidente s dronom odvolala z hier asistentku a analytika

Kanadské futbalistky pózujú na ihrisku počas tréningu pred úvodným zápasom základnej A-skupiny Kanada - Nový Zéland na OH2024 vo francúzskom meste Saint-Etienne v utorok 23. júla 2024. Foto: TASR/AP

Francúzska polícia operátora dronu krátko po incidente zadržala a ukázalo sa, že ho pilotoval člen personálu ich súperiek.

Paríž 24. júla (TASR) - Hlavnú trénerku kanadskej ženskej futbalovej reprezentácie Bev Prestmanovú v piatok odvolali z olympijského tímu v súvislosti so sledovaním súperiek prostredníctvom dronu. Trénerka podľa informácií Kanadského olympijského výboru o používaní dronu vedela.

Už v stredu museli po vypuknutí kauzy predčasne opustiť olympiádu v Paríži asistentka trénerky Jasmine Manderová a Joseph Lombardi, neakreditovaný analytik kanadskej futbalovej asociácie. "Zistil som, s akými informáciami pracovali, pozbierali sme si ďalšie fakty. Došli sme k záveru, že vysoko pravdepodobne mala o incidente vedomosti. Preto sme ju museli suspendovať," uviedol na piatkovej tlačovej konferencii generálny sekretár Kanadského olympijského výboru David Shoemaker podľa Reuters.

Incident vypukol, keď výprava Nového Zélandu podala sťažnosť na jednotku integrity Medzinárodného olympijského výboru (MOV), hneď ako spozorovala neznámy dron počas tréningu svojho tímu v St. Etienne. Francúzska polícia operátora dronu krátko po incidente zadržala a ukázalo sa, že ho pilotoval člen personálu ich súperiek. Oba tímy sa vo štvrtok stretli v A-skupine olympijského turnaja futbalistiek, Kanaďanky v úlohe obhajkýň zlata zvíťazili 2:1.