Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Olympijské hry 2024

Preteky miešaných družstiev sa pravdepodobne presunú

Muž prechádza okolo reprodukcií umeleckých diel, ktoré zdobia brehy rieky Seina na XXXIII. letných olympijských hrách 2024 v Paríži 30. júla 2024. Foto: TASR/AP

Preteky mužov sa presunuli z utorka na stredu, pričom športovci nemôžu trénovať v rieke až do dňa pretekov.

Paríž 4. augusta (TASR) - Okolo uskutočnenia pretekov v triatlone na olympijskom turnaji v Paríži panuje neistota. Hlavným problémom je znižujúca sa kvalitu vody v rieke Seina. V pondelok ráno sa mali uskutočniť preteky miešaných družstiev, ale tie sa pravdepodobne presunú po tom, čo silný dážď spôsobil zvýšený výskyt baktérii vo vode.

Preteky mužov sa presunuli z utorka na stredu, pričom športovci nemôžu trénovať v rieke až do dňa pretekov. V rovnaký deň je na programe aj súťaž žien. "Vzhľadom na silné dažde v noci z 31. júla na 1. augusta, ktoré boli obzvlášť intenzívne v hornej časti toku rieky, sme zaznamenali výrazný vplyv na kvalitu Seiny. Očakávame zlepšenie podmienok v najbližších hodinách," uviedli organizátori vo vyhlásení. Z rovnakého dôvodu sa neuskutočnili ani tréningy v nedeľu či pondelok.

Francúzsko v priebehu rokov vynaložilo obrovské úsilie na zlepšenie kvality vody v Seine a do projektu investovalo približne 1,5 miliardy eur. Správu priniesla agentúra DPA.