Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 24. september 2024Meniny má Ľuboš aj Ľubor
< sekcia Parlamentné voľby 2020

Ak sa potvrdí výsledok Smeru-SD okolo 15 %, Pellegrini ponúkne funkciu

Líder strany Smer-SD Peter Pellegrini prichádza na brífing po zverejnení prvých volebných odhadov po voľbách do Národnej rady Slovenskej republiky 29. februára 2020 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Ministerka vnútra Denisa Saková pri príchode do centrály povedala, že prijmú akýkoľvek výsledok.

Bratislava 29. februára (TASR) - Volebný líder Smeru-SD Peter Pellegrini ponúkne svoju funkciu podpredsedu strany, ak sa potvrdí volebný výsledok Smeru-SD okolo 15 percent. Povedal to Pellegrini v reakcii na predbežné neoficiálne výsledky volieb. Zodpovedať za prípadný zlý výsledok sa bude podľa Pellegriniho celé vedenie strany. Podľa odhadov by mal Smer-SD skončiť na druhom mieste za OĽaNO.

Pellegrini bude sklamaný, ak sa potvrdí predpokladaný výsledok



Premiér a volebný líder Smeru-SD Peter Pellegrini už tuší výsledok volieb. Pokiaľ sa potvrdia jeho informácie, bude sklamaný. Potvrdil to pri príchode do centrály Smeru-SD, kde bude so spolustraníkmi čakať na výsledky volieb.

"Už tuším, komu aké číslo patrí," poznamenal s tým, že komentovať bude, ale až keď sa to potvrdí. Pred pravdepodobným výsledkom si oči nezatvára. Ak sa potvrdí číslo, ktoré by mal podľa odhadov získať Smer-SD, bude sklamaný, priznal. Podľa odhadov by mal Smer-SD údajne skončiť druhý za OĽaNO, mal by mať pod 20 percent.



Ministerka vnútra Denisa Saková pri príchode do centrály povedala, že prijmú akýkoľvek výsledok. Pre podpredsedu strany Richarda Rašiho by bol dobrý volebný výsledok nad 20 percent.