Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 18. október 2024Meniny má Lukáš
< sekcia Prvé kroky novej vlády

Becík zostane predseda Nitrianskeho kraja aj po zvolení do parlamentu

Na Branislav Becík. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Becík sa domnieva, že ako poslanec NR SR bude mať zároveň dôkladnejší prehľad o tom, čo verejnosť potrebuje, keďže ako predseda kraja je v priamom kontakte s občanmi.

Nitra 2. októbra (TASR) - Novozvolený poslanec Národnej rady (NR) SR Branislav Becík (Hlas-SD), ktorý zároveň pôsobí aj ako predseda Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK), sa svojej funkcie vzdať neplánuje. Podľa vlastných slov skĺbenie funkcií predsedu kraja a poslanca NR SR vidí ako skvelú príležitosť na pozitívne zmeny. "Posilní sa môj mandát nitrianskeho župana a budem môcť ľahšie presadzovať záujmy nášho kraja aj na štátnej úrovni," skonštatoval.

Becík sa domnieva, že ako poslanec NR SR bude mať zároveň dôkladnejší prehľad o tom, čo verejnosť potrebuje, keďže ako predseda kraja je v priamom kontakte s občanmi. "Takže si neštudujem len štatistiky a nerozhodujem o veciach od stola, ale poznám situáciu medzi ľuďmi naozaj z prvej ruky. Takto fungujem ako predseda NSK, takto sa nám to osvedčilo a budem v tom naďalej pokračovať aj ako poslanec NR SR," vyjadril sa.