Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 18. október 2024Meniny má Lukáš
< sekcia Prvé kroky novej vlády

Hnutie Slovensko kritizuje personálne nominácie novej vlády

Na snímke predseda hnutia Slovensko Igor Matovič. Foto: TASR - Jakub Kotian

Líder hnutia Slovensko Igor Matovič kritizuje vymenovanie Pavla Gašpara za nového štátneho tajomníka ministerstva spravodlivosti.

Bratislava 26. októbra (TASR) - Líder hnutia Slovensko Igor Matovič kritizuje vymenovanie Pavla Gašpara za nového štátneho tajomníka ministerstva spravodlivosti. Na štvrtkovej tlačovej konferencii upozornil na jeho bývalé kauzy, ako aj kauzy jeho otca, bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara.

"Títo ľudia bez najmenšieho zahanbenia urobili zo syna Tibora Gašpara štátneho tajomníka na ministerstve spravodlivosti," povedal Matovič, podľa ktorého Tibor Gašpar vydal Policajný zbor mafii.

Pavla Gašpara považuje Matovič za nevhodnú nomináciu na štátneho tajomníka, poukázal napríklad na jeho vulgárne vyjadrenia. "Veľmi ma mrzí, že druhé politické strany sa nesnažia protestovať proti tomu, čo títo ľudia so spravodlivosťou robia. Je to nehoráznosť," doplnil.

Matovič spochybnil aj výzvy predsedu parlamentu Petra Pellegriniho (Hlas-SD) na slušnosť a lepšiu politickú kultúru v parlamente. Hnutie zároveň kritizovalo obsadenie predsedníckych postov v parlamentných výboroch.