Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 18. október 2024Meniny má Lukáš
< sekcia Prvé kroky novej vlády

K výzve banskobystrického kraja sa pripojila aj strana Aliancia

Na archívnej snímke predseda strany Aliancia Krisztián Forró. Foto: TASR - Jaroslav Novák

S výzvou Nežiadame zázraky, chceme spoluprácu prišiel ešte v máji predseda BBSK Ondrej Lunter spolu s iniciatívnou skupinou predstaviteľov samospráv a podporilo ju aj krajské zastupiteľstvo.

Banská Bystrica 29. júna (TASR) - Po strane Hlas-SD a rokovaniach s Progresívnym Slovenskom (PS) vo štvrtok pribudol pod výzvu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) adresovanú relevantným stranám a hnutiam kandidujúcim v parlamentných voľbách podpis predsedu strany Aliancia Krisztiána Forróa. TASR o tom informovala hovorkyňa Úradu BBSK Lenka Štepáneková.

S výzvou Nežiadame zázraky, chceme spoluprácu prišiel ešte v máji predseda BBSK Ondrej Lunter spolu s iniciatívnou skupinou predstaviteľov samospráv a podporilo ju aj krajské zastupiteľstvo. Apeluje na strany a ich predstaviteľov, aby venovali pozornosť regionálnym akcentom svojich programov a vypočuli si názory, problémy a riešenia samospráv, ktoré sa v uplynulom období ukázali ako stabilné, spoľahlivé inštitúcie pri riešení aj krízových situácií.

Ako pripomenul Lunter, v Zastupiteľstve BBSK majú s poslancami Aliancie spoľahlivú spoluprácu na spoločných projektoch kraja. Forró poukázal najmä na dôležitosť stierania regionálnych rozdielov.

"Výzvu považujeme za veľmi dôležitú. Regióny južného a východného Slovenska sú čiernou dierou našej krajiny a všetko, čo smeruje k zveľadeniu týchto regiónov, je prospešné. Výzva sa zameriava práve na potreby ľudí v regiónoch a potrebu decentralizácie krajiny. Strany, ktoré sa dostanú do parlamentu, sledujú po zvolení dianie len cez optiku hlavného mesta a zabúdajú na to, odkiaľ ich členovia pochádzajú," zdôraznil predseda Forró.