Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 18. október 2024Meniny má Lukáš
< sekcia Prvé kroky novej vlády

Odsúdení v nitrianskych väzniciach mali o voľby mimoriadny záujem

Ilustračná foto. Foto: TASR - Martin Baumann

V ženskej väznici na Vašinovej ulici malo voličské preukazy 87 odsúdených. Na voľbách sa napokon zúčastnilo 75 z nich.

Nitra 30. septembra (TASR) - V predčasných parlamentných voľbách už hlasovali aj odsúdení v dvoch nitrianskych väzniciach. Podľa okrskových volebných komisií bol v oboch ústavoch na výkon odňatia slobody záujem väčší ako po iné roky.

V ženskej väznici na Vašinovej ulici malo voličské preukazy 87 odsúdených. Na voľbách sa napokon zúčastnilo 75 z nich. "Niektoré ženy napokon odmietli, aj keď mali preukaz vybavený. V porovnaní s minulými voľbami bol záujem aj tak mimoriadny. Po iné roky príde voliť desať až 15 ľudí, tento rok to bolo napokon 75, čo je enormné množstvo," uviedla predsedníčka volebnej okrskovej komisie na Levickej ulici Tatiana Miklošová.

Záujem voliť mali aj odsúdení vo väznici na Cintorínskej ulici. "Bolo nahlásených 39 ľudí, ale nakoniec mali viacerí voličské preukazy, takže odvolilo 42 voličov. Dve panie sa domáhali voľby, ale nemali voličské preukazy. Inak bolo všetko v poriadku. Podľa dozorcov býva záujem po iné roky menší, teraz bol enormný, viacerým však zrejme z domu poslali neskoro voličské preukazy, takže voliť nemohli," skonštatovala podpredsedníčka okrskovej volebnej komisie na Cintorínskej ulici Klaudia Nedeľková.