Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 18. október 2024Meniny má Lukáš
< sekcia Prvé kroky novej vlády

SaS: Konanie policajnej inšpekcie je neprijateľná vendeta

Na snímke poslanec Národnej rady SR Juraj Krúpa. Foto: TASR - Jakub Kotian

Ak pred voľbami Robert Fico (Smer-SD) hovoril o vojne v polícii, tak teraz ju vidíme v priamom prenose. Bohužiaľ, tentoraz vyhrávajú zlo a vendeta, uviedol Krúpa.

Bratislava 7. novembra (TASR) - Strana SaS považuje konanie policajnej inšpekcie pod vedením Branislava Zuriana za neprijateľnú vendetu. Nepohodlní policajti sú podľa poslanca Juraja Krúpu prenasledovaní a zatýkaní. TASR o tom informoval hovorca strany Ondrej Šprlák.

"Ak pred voľbami Robert Fico (Smer-SD) hovoril o vojne v polícii, tak teraz ju vidíme v priamom prenose. Bohužiaľ, tentoraz vyhrávajú zlo a vendeta," uviedol Krúpa. Smer-SD sa podľa neho snaží o totálne ovládnutie orgánov činných v trestnom konaní, ktoré môžu mať čo i len najmenší súvis s vyšetrovaním "našich ľudí".

Poslankyňa Mária Kolíková ostro odsúdila pondelkový (6. 11.) zásah voči funkcionárovi inšpekcie. "Akékoľvek zastrašovanie a šikana policajtov sú neprijateľné. Vláde na čele s Robertom Ficom ide len o pomstu. Toto nemôžeme tolerovať," skonštatovala.

Príslušníci Úradu inšpekčnej služby (ÚIS) mali podľa právneho zástupcu Petra Kubinu v pondelok so zapnutými majákmi zablokovať zástupcu riaditeľa odboru ochrany, prevencie a boja proti korupcii ÚIS, ktorý sa presúval služobným motorovým vozidlom do práce. Má ísť o policajta s priznanou ochranou oznamovateľa závažnej protispoločenskej činnosti. Prítomný vyšetrovateľ, operatívny pracovník aj prokurátor bratislavskej krajskej prokuratúry ho informovali o začatí trestného stíhania pre neoprávnené používanie motorového vozidla.