Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 18. október 2024Meniny má Lukáš
< sekcia Prvé kroky novej vlády

V južných okresoch Trnavského kraja bol priebeh volieb pokojný

Na snímke členovia osobitnej okrskovej komisie pripravujú hlasovacie schránky s hlasmi slovenských občanov zo zahraničia na sčítanie 30. septembra 2023 v Bratislave. Foto: TASR/Pavol Zachar

Účasť podľa predbežných zistení OVK by sa v okrese mala pohybovať okolo 65 percent.

Dunajská Streda 30. septembra (TASR) - Priebeh volieb v južných okresoch Trnavského kraja bol podľa okresných volebných komisií pokojný a bez incidentov. Potvrdili to pre TASR členovia okresných volebných komisií (OVK) v Dunajskej Strede i Galante.

"V okrese Dunajská Streda nebol priebeh ničím narušený, ľudia vo volebných miestnostiach bez nervozity čakali aj v radoch, ak sa tam vytvorili," zhodnotil deň v tomto regióne Trnavského kraja predseda OVK József Baari. Členovia komisie na výjazdoch prešli podľa jeho slov v podstate celý okres. Voličská účasť je podľa neho odhadovaná na úrovni predchádzajúcich volieb. "V obciach smerom na hlavné mesto bol zaznamenaný vyšší počet hlasovania s volebnými preukazmi," povedal pre TASR.

Aj v okrese Galanta mali voľby do Národnej rady SR podľa podpredsedníčky OVK Márie Dobošovej pokojný priebeh. Členovia komisie prešli 95 percent volebných okrskov, v niektorých boli počas dňa aj dvakrát. "Nevyskytli sa žiadne výraznejšie problémy," konštatovala. Účasť podľa predbežných zistení OVK by sa v okrese mala pohybovať okolo 65 percent.