Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 18. október 2024Meniny má Lukáš
< sekcia Prvé kroky novej vlády

V najväčších bratislavských častiach je priebeh volieb pokojný

Ilustračná snímka. Foto: TASRTASR - František Iván

Pokojný priebeh volieb hlási aj Ružinov, volebné okrsky evidujú väčší záujem obyvateľov o voľby ako v minulosti. Komplikácie ani incidenty v mestskej časti neevidujú

Bratislava 30. septembra (TASR) - V najväčších bratislavských mestských častiach sú sobotné voľby do Národnej rady (NR) SR naďalej pokojné, bez incidentov. Niektoré volebné okrsky hlásia výrazne vyššiu účasť, rady sa však netvoria. Pre TASR to uviedli hovorcovia miestnych samospráv či z miestneho úradu.

"Priebeh volieb je zatiaľ pokojný, bez komplikácií," uviedla hovorkyňa Petržalky Mária Halašková. Obdobné incidenty ako z rána, keď museli v jednom z volebným okrskov riešiť voliča, ktorému sa nepozdávala farba pečiatky na obálke, už nezaznamenali. Priznáva však, že niekoľko najmä starších ľudí sa už pýtalo, či je farba v poriadku. "Ale žiadne tak vyhrotené situácie ako ráno," poznamenala Halašková.

K rannému incidentu došlo v základnej škole na Vlasteneckom námestí. "Pán tam začal vykrikovať, že majú zlé obálky a odmieta voliť. Začal na nich vykrikovať, že na nich podá trestné oznámenie," uviedla pre TASR Petržalčanka Lenka. Avšak aj Eva Chmelová z Odboru volieb, referenda a politických strán Ministerstva vnútra SR potvrdila, že ak by bola pečiatka inej farby ako červenej, neznamená to neplatnosť hlasovacej obálky a obálka bude platná.

V Petržalke sa zároveň v jednom z volebných okrskov predĺži hlasovanie do 22.40 h, z dôvodu zdravotných komplikácií jedného z členov komisie.

Pokojný priebeh volieb hlási aj Ružinov, volebné okrsky evidujú väčší záujem obyvateľov o voľby ako v minulosti. Komplikácie ani incidenty v mestskej časti neevidujú. "Akurát sa jedna pani sťažovala, že volebné urny nemajú pečiatky. Polícia ju ubezpečila, že je všetko v poriadku," povedala Tatiana Tóthová, riaditeľka komunikačného oddelenia miestneho úradu.

Bezproblémový priebeh volieb je zatiaľ aj v Starom Meste. "Voľby prebiehajú zatiaľ hladko. Zaznamenávame naozaj výraznú účasť v každom okrsku," poznamenala hovorkyňa staromestského starostu Veronika Gubková.

Voľby sú zatiaľ pokojné aj v Novom Meste, kde rovnako nezaznamenali žiadne priestupky a ani incidenty.