Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 18. október 2024Meniny má Lukáš
< sekcia Prvé kroky novej vlády

V Prešovskom kraji prebehli voľby pokojne

Na snímke prví voliči vo volebnej miestnosti v Gymnáziu Park mládeže v Košiciach počas predčasných parlamentných volieb na Slovensku v sobotu 30. septembra 2023. Foto: TASR František Iván

Miestami sa vyskytli len drobné problémy.

Prešov 30. septembra (TASR) - Sobotňajšie parlamentné voľby boli v Prešovskom kraji bez vážnych komplikácií, ktoré by ovplyvnili ich konanie. Miestami sa vyskytli len drobné problémy. Pre TASR to potvrdili z jednotlivých okresných volebných komisií (OVK).

Ako uviedla zapisovateľka OVK v Bardejove Galina Lacová Ščerbáková, v okrese Bardejov prebehli voľby bez rušivých momentov.

"Neboli žiadne problémy, ktoré by stáli za zmienku. Menšie sa, samozrejme, vyskytnú stále. Nič, čo by znamenalo nezákonnosť volieb alebo aby boli prerušené," povedal na margo priebehu volieb v okresoch Humenné, Snina a Medzilaborce zapisovateľ OVK v Humennom Ján Sental.

"Voľby prebehli pokojne. Boli nejaké podnety štandardné, ale nič závažné, čo by narušilo priebeh volieb," priblížila Miroslava Hudáková, zapisovateľka OVK v Prešove, do pôsobnosti ktorej patrí i okres Sabinov.

V okrese Stropkov sa podľa zapisovateľky OVK Ľubice Čarnej nevyskytli žiadne problémy. "Volebné miestnosti sme zatvorili a spočítavajú sa hlasy," doplnila.

Ako pre TASR uviedol vedúci odboru všeobecnej vnútornej správy Okresného úradu vo Svidníku Martin Miščík, v okrese Svidník, kde patrí i mesto Giraltovce, sa rovnako nevyskytli počas dňa žiadne komplikácie.

Všetky volebné miestnosti sa načas zatvorili aj v okrese Vranov nad Topľou, OVK nezaznamenala počas dňa žiadne problémy. "Vyzerá to tak, že záujem bol veľký, s istotou nevieme nič povedať, ale účasť by mohla presiahnuť aj 50 percent," uviedla pre TASR zapisovateľka OVK Dominika Baníková.

V Staroľubovnianskom okrese bol priebeh volieb taktiež pokojný, OVK tam nezaznamenala vážnejšie incidenty. "Všetky miestnosti sú zatvorené, čakáme na prvú zápisnicu, zvykne chodiť najskôr z tých menších obcí, tak uvidíme, či to bude napríklad Kremná alebo Starina. Členovia komisie navštívili okrsky naprieč celým okresom a nezaznamenali sme žiadne problémy," zhodnotil zapisovateľ OVK Peter Lompart.

Ani v okresoch Poprad a Levoča členovia OVK nezaznamenali žiadne narušenie priebehu volieb. "Myslím si, že boli voľby až výnimočne pokojné, boli sme pripravení na všetko a dobre sme to zorganizovali. Myslíme si, že záujem bol dosť veľký, nedá sa však povedať, aká bude volebná účasť," skonštatoval zapisovateľ OVK v Poprade Ladislav Maličký.

V Kežmarskom okrese až na menšiu hádku pred volebnou miestnosťou v obci Veľká Lomnica vážnejšie incidenty nezaznamenali. TASR to potvrdil zapisovateľ OVK Dušan Mašlonka s tým, že všetky miestnosti sú už zatvorené.