Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Prvé kroky novej vlády

V Štefanovej sú voľby pokojné, viac voličov čakajú večer

Ilustračná snímka. Foto: TASR

V malej obci ležiacej v predpolí Malých Karpát však nevolia len rezidenti.

Štefanová 30. septembra (TASR) - Do volebnej miestnosti v jednej z najmenších obcí v Bratislavskom kraji, v obci Štefanová v okrese Pezinok, prichádzajú voliči priebežne, zväčša po jednotlivcoch. "Väčšie skupiny voličov čakáme podvečer," uviedla pre TASR predsedníčka okrskovej volebnej komisie Adriana Miklášová.

Vysvetlila, že "voličský čas" posúva priaznivé počasie babieho leta a obdobie vinobrania. "Očakávame, že potom, keď sa ľudia vrátia zo záhrad a vinohradov, zamieria do volebnej miestnosti," dodala. Obyvatelia Štefanovej podľa jej slov majú záujem voliť. "Je to pre nich aj spoločenská udalosť," poznamenala.

V malej obci ležiacej v predpolí Malých Karpát však nevolia len rezidenti. "Odvolilo aj dosť ľudí na voličské preukazy, mnohí tu majú chaty, no s voličským preukazom prišli aj šoféri autobusových regionálnych liniek," informovala predsedníčka okrskovej volebnej komisie.

V poradí deviatych voľbách do Národnej rady SR v ére samostatného Slovenska kandiduje 24 politických strán a hnutí a jedna koalícia. Hlasovať môže približne 4,3 milióna voličov, volebné miestnosti sú otvorené do 22.00 h.