Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Prvé kroky novej vlády

Najväčšie bratislavské mestské časti hlásia bezproblémový začiatok

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Barbora Michalíková

Otvorené všetky volebné miestnosti hlási aj Nové Mesto, ktoré má 45 volebných okrskov. Voľby sú aj v tejto mestskej časti pokojné.

Bratislava 30. septembra (TASR) - Bezproblémový začiatok sobotných parlamentných volieb hlásia aj štyri najväčšie bratislavské mestské časti. Všetky volebné miestnosti sú otvorené. Pre TASR to potvrdili hovorcovia miestnych samospráv či z miestneho úradu.

Všetkých 95 volebných okrskov otvorila načas najväčšia mestská časť Petržalka. "Z niektorých volebných okrskov hlásili ráno, po otvorení volebných miestností, nával," skonštatovala hovorkyňa Petržalky Mária Halašková. Priebeh volieb je zatiaľ pokojný, v jednom z volebných okrskov však museli riešiť voliča, ktorému sa nepozdávala farba pečiatky na volebnej obálke.

Voľby sa načas začali aj v Ružinove, ktorý má zriadených 70 volebných okrskov. "Všetky máme otvorené," povedala Tatiana Tóthová, riaditeľka komunikačného oddelenia miestneho úradu.

Volebné miestnosti načas otvorili aj v Starom Meste, čo potvrdila hovorkyňa starostu Veronika Gubková. "V Starom Meste je všetkých 34 okrskových volebných komisií uznášaniaschopných," uviedla.

Otvorené všetky volebné miestnosti hlási aj Nové Mesto, ktoré má 45 volebných okrskov. Voľby sú aj v tejto mestskej časti pokojné.

Volebné miestnosti sú otvorené do 22.00 h.