Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 18. október 2024Meniny má Lukáš
< sekcia Prvé kroky novej vlády

Volebné miestnosti na Spiši sa otvorili načas

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Barbora Michalíková

V okresoch Poprad a Levoča je celkovo 140 okrskov.

Poprad/Spišská Nová Ves 30. septembra (TASR) - Volebné miestnosti sa vo všetkých okresoch na Spiši otvorili načas. Maroš Baranec z odboru všeobecnej vnútornej správy na Okresnom úrade v Poprade TASR potvrdil, že ráno žiadne problémy hlásené nemali a zasadli už aj členovia okresnej volebnej komisie (OVK).

V okresoch Poprad a Levoča je celkovo 140 okrskov. "Členovia okresnej komisie chcú prejsť čo najviac z nich, budú situáciu monitorovať počas celého dňa," uviedol Branec s tým, že v týchto dvoch okresoch má právo voliť približne 108.000 ľudí.

V južnej časti regiónu, v okresoch Spišská Nová Ves a Gelnica, by taktiež mali byť otvorené všetky volebné miestnosti. Potvrdila to zapisovateľka tamojšej OVK Dana Sedláková s tým, že aktuálne nemajú vedomosť o tom, že by sa niekde oneskorili. Dohromady je v týchto dvoch okresoch 114 okrskov a právo voliť má takmer 102.000 obyvateľov.

"Žiadne problémy sme nezaznamenali, všetko je poriadku a otvorili sa načas všetky volebné miestnosti," priblížil zapisovateľ OVK v Kežmarku Dušan Mašlonka. V tomto okrese je v mestách a obciach celkovo 68 volebných okrskov. Všetko a načas bolo ráno pripravené na voľby aj v susednom okrese Stará Ľubovňa, kde je dohromady 62 volebných okrskov. Voliť tam môže približne 40.000 obyvateľov.