Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Prvé kroky novej vlády

V Košiciach a v okrese Košice-okolie sa začali voľby bezproblémovo

Na snímke prví voliči vo volebnej miestnosti v Gymnáziu Park mládeže v Košiciach počas predčasných parlamentných volieb na Slovensku v sobotu 30. septembra 2023. Foto: TASR - František Iván

Všetkých 149 volebných miestností otvorili o 7.00 h aj v okrese Košice-okolie.

Košice 30. septembra (TASR) - Sobotňajšie predčasné parlamentné voľby sa začali v Košiciach, ako aj v okrese Košice-okolie, bez problémov. Všetky volebné miestnosti otvorili načas. Pre TASR to potvrdili príslušné okresné volebné komisie (OKV).

"Neevidujeme žiaden podnet, aby bolo hlasovanie oddialené, čiže máme za to, že všetky volebné okrsky boli otvorené včas," uviedla za OKV Košice Denisa Vargová Lukáčová. V územnom obvode mesta Košice je zriadených 193 volebných okrskov.



Všetkých 149 volebných miestností otvorili o 7.00 h aj v okrese Košice-okolie. "Zatiaľ nemáme žiadne informácie o komplikáciách. Všetko prebieha podľa zákona a v poriadku je to aj časovo," povedala predsedníčka OVK Košice-okolie Oľga Ballaschová.

Volebné miestnosti sú otvorené do 22.00 h. Vo voľbách kandiduje 24 politických strán a hnutí a jedna koalícia. Na Slovensku je približne 4,3 milióna voličov. V ére samostatného Slovenska ide o deviate voľby do Národnej rady SR.