Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 18. október 2024Meniny má Lukáš
< sekcia Prvé kroky novej vlády

V Žilinskom kraji problémy nehlásia, v D. Kubíne evidujú veľký záujem

Na snímke volička za priestorom na úpravu hlasovacích lístkov vo volebnej miestnosti v priestoroch Základnej školy na Karpatskej ulici počas predčasných parlamentných volieb na Slovensku v sobotu 30. septembra 2023. Foto: TASR - Daniel Stehlík

V siedmich volebných obvodoch v Žilinskom kraji si voliči môžu vybrať nových poslancov do Národnej rady (NR) SR v celkom 714 okrskoch.

Žilina 30. septembra (TASR) - Okresné volebné komisie v Žilinskom kraji nezaznamenali v sobotu ráno problémy pri otvorení volebných miestností pre parlamentné voľby. TASR to potvrdili zástupcovia okresných volebných komisií.

Vysoký záujem o voľby zaznamenali v sobotu ráno v Dolnom Kubíne. Martin Buzna z kancelárie vedenia mesta pre TASR uviedol, že v časti Záskalie sa pred volebnou miestnosťou tvorili rady. Podľa jeho slov zatiaľ "všetko beží plynule".



V siedmich volebných obvodoch v Žilinskom kraji si voliči môžu vybrať nových poslancov do Národnej rady (NR) SR v celkom 714 okrskoch.

Slováci si v sobotu volia nových poslancov do NR SR. V ére samostatného Slovenska ide o deviate parlamentné voľby v poradí. O priazeň voličov sa uchádza 25 politických subjektov. Volebné miestnosti budú otvorené do 22.00 h.