Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 15. september 2024Meniny má Jolana
< sekcia Počasie

Bude ešte teplejšie: Najhorúcejšie má byť utorok alebo stredu

Na snímke pes sa osviežuje počas horúceho letného dňa v prírodnom kúpalisku Jazero v mestskej časti Nad jazerom v Košiciach. Foto: TASR - František Iván

V nedeľu vystúpili teploty do 35 stupňov Celzia, čo je pre september extrémne vysoká hodnota teploty vzduchu.

Bratislava 2. septembra (TASR) - Vrchol vlny horúčav na Slovensku je stále pred nami. Najteplejšie bude väčšinou v utorok 3. alebo v stredu 4. septembra. S vysokou pravdepodobnosťou tak budú prekonané ďalšie septembrové teplotné rekordy. Informoval o tom na sociálnej sieti Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ). Veľmi teplé počasie bude podľa SHMÚ pokračovať aj ďalej, s vysokou pravdepodobnosťou počas celej prvej septembrovej dekády.

V nedeľu (1. 9.) vystúpili teploty do 35 stupňov Celzia, čo je pre september extrémne vysoká hodnota teploty vzduchu. Hoci sa 1. septembra začala jeseň, počasie v našej oblasti na to podľa SHMÚ ani zďaleka nevyzeralo.

"Horúčavy ďalej pokračujú bez ohľadu na dátum v kalendári, predovšetkým v Panónskej panve, kam sa chladnejší vzduch z Poľska a Česka takmer nedostal. Všetky krajiny od nás smerom na juh zaznamenali hodnoty teploty v rozmedzí 34 až 36 stupňov Celzia, ojedinele až 37 stupňov Celzia,"
uviedli meteorológovia.