Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 14. september 2024Meniny má Ľudomil
< sekcia Počasie

Časť Slovenska môžu vo štvrtok potrápiť vysoké teploty

Ilustračné foto. Foto: TASR Pavol Zachar

Druhý stupeň výstrahy pred vysokými teplotami má v rámci týchto území platiť v okresoch Pezinok, Senec, Krupina, Lučenec, Poltár, Revúca, Rimavská Sobota a Veľký Krtíš.

Bratislava 29. augusta (TASR) - Časť Slovenska môžu vo štvrtok popoludní potrápiť vysoké teploty. Dosiahnuť môžu ojedinele 34 až 35 stupňov Celzia. Avizované sú výstrahy prvého a druhého stupňa. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na svojom webe.

Výstrahy sa týkajú celého Bratislavského, Nitrianskeho a Trnavského kraja. Tiež väčšiny územia Banskobystrického, Košického a Trenčianskeho kraja a okresov Humenné a Vranov nad Topľou.

Druhý stupeň výstrahy pred vysokými teplotami má v rámci týchto území platiť v okresoch Pezinok, Senec, Krupina, Lučenec, Poltár, Revúca, Rimavská Sobota a Veľký Krtíš. Tiež na väčšine územia Nitrianskeho a Trnavského kraja, s výnimkou okresov Topoľčany, Zlaté Moravce, Piešťany, Skalica a Senica, kde je avizovaný prvý stupeň výstrahy.

V oblastiach s druhým stupňom výstrahy môže teplota vzduchu v čase od 13.00 do 18.00 h ojedinele atakovať 35 stupňov Celzia. "Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov," upozorňuje SHMÚ. V oblastiach s prvým stupňom výstrahy môže teplota vzduchu ojedinele dosiahnuť 34 stupňov Celzia.